Biggles 1015 tar farväl fredag förmiddag - Sweden International Horse Show

Biggles 1015 tar farväl fredag förmiddag

  0 Comments

Dressyrhästen Biggles har varit en stjärna i hela sitt liv och har levererat topplaceringar på Grand Prix-nivå i hela tolv år.
Nu gör han sitt sista framträdande på tävlingsbanorna. Och han är i en fantastisk form.
-Jag kommer att rida med tårar säkert hela ritten, dels för att jag får göra det med honom, men även för att det är en sorg att aldrig mer få uppleva hans enorma power och vilja på banan, säger Lina Dolk som rider Biggles under finalen i Lövsta Future Challenge, fredag förmiddag under Sweden International Horse Show.

Den numera 20-årige, karismatiska hingsten har ridits av stjärnor som Jan Brink, Kristian von Krusenstierna och nu senast av ungdomsryttaren Lina Dolk. Han har en framgångsrik karriär bakom sig och har betytt mycket för sina ryttare. Så här beskriver Kristian von Krusenstierna honom:

-Han är en otroligt genomsnäll individ som verkligen älskar det han gör. Han har en enorm, positiv energi och rätt sorts envishet. Det är nog det som har gjort att han fortfarande kan prestera så bra efter alla år. Han är också en typisk hingst som vill att alla ska se att han är störst, bäst och vackrast, vilket vi som känner honom tycker att han är!

Biggles startade som en oerhört talangfull dressyrhäst med Jan Brink och debuterade i Grand Prix som rekordung 8-åring. Han har sedan dess presterat på allra högsta nivå i mer än tolv år. Dels med Kristian von Krusenstierna i sadeln och nu med ungdomsryttaren Lina Dolk och med Kristian som tränare vid sidan om.

– Med Lina har det varit lite speciellt. Det är svårt att bara ta över en så etablerad häst, men Lina har visat på en enorm kyla och kunnat matcha honom exakt på rätt sätt. Hon har kunnat lita både på mig och på Biggles och detta har lett till fantastiskt fina resultat. Många andra i hennes ålder hade nog blivit nervösa och velat pusha på hårdare. Hon har gett Biggles precis så mycket space som han behöver för att fortfarande tycka att detta är lika roligt och motiverande trots sin höga ålder, säger Kristian.

Lina och Biggles kommer nu tillbaka en sista gång till Friends Arena och de gör det för att försöka försvara sin titel från förra året.  Se dem under fredag förmiddag i klassen Lövsta Future Challenge. Biljetter till Fre fm hittar du här.

Biggles och Kristian von Krusenstierna 2015 i världscupen under SIHS