Drömduell i Saab Top 10 - Sweden International Horse Show

Drömduell i Saab Top 10

  0 Comments

Världsmästarinnan Isabell Werth är tillsammans med sin superhäst Weihegold OLD klar för Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show i Friends Arena.
Det betyder att publiken kan se fram emot en riktig drömduell.
Werth tävlar mot tronarvingen och tyska landslagskollegan Sönke Rothenberger, klar för tävlingen sedan tidigare.

Hon vann ett bejublat VM-guld i USA under sensommaren. Och red dessutom hem ett lagguld med tyska laget. Nu kan den svenska publiken se superstjärnan Isabell Werth tävla under SIHS.
– Saab Top 10 är allt det som vi ryttare pratat och drömt om i flera år. En tävling som visar världsdressyr för åskådarna på ett underhållande sätt utan att kompromissa med den sportsliga kvalitén, säger Isabell Werth.

När VM i Tryon, USA, fick ett snöpligt slut och kürfinalen ställdes in på grund av dåligt väder snuvades världen på duellen mellan de två tyska giganterna Werth och Rothenberger. Men nu blir den av. Under Saab Top 10-finalen, söndagen den 2 december, möts de två världsstjärnorna i küren. De utmanas bland annat av de svenska ryttarna Patrik Kittel och Therese Nilshagen.

– Isabell är ryttaren som alla strävar efter att slå. Hon har en tävlingsinstinkt som få och kommer inte ge bort några vinster gratis, det är ett som är säkert, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna till den exklusiva tävlingen.

Isabell Werth är en legendar inom dressyren och har inte mindre än tre hästar med i toppen på världsrankingen. Med Weihegold är hon världstvåa och en av fem ryttare i världen som ridit på över 90 procent i Grand Prix kür (Sönke Rothenberger med Cosmo är en av de andra). Isabell var också den första att vinna Top 10-titeln förra året. Och hon gillar publiken i Friends Arena:
– Det är något speciellt med publiken i Stockholm. De vet exakt när de kan klappa och inte, det gav oss en fantastisk skjuts förra året, säger hon.

Fakta – Isabell Werth och Weihegold OLD
Personbästa: 90,982%
Meriter: OS-gul i lag och OS-silver individuellt i Rio de Janeiro 2016, trippla guld på EM i Göteborg 2017, världscupmästare 2017 och 2018.

Dressyren under Sweden International Horse Show
Fredag förmiddag – Nationella eliten kommenterad av Patrik Kittel och Saab Top10-ryttare
Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage, Grand Prix
Söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage, Grand Prix Kür