Drömekipage klart för Saab Top 10 - Sweden International Horse Show

Drömekipage klart för Saab Top 10

  0 Comments

Supertalangen Sönke Rothenberger är första stjärnryttare att tacka ja till Saab Top 10 Dressage i Friends Arena.
Och han kommer med drömhästen Cosmo.
– Cosmo är en av världens just nu allra bästa hästar. Det är fantastiskt att den svenska publiken får chans att se Cosmo och Rothenberger tävla i stenhård konkurrens i Friends Arena, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna för tävlingen.

Dressyrsportens  stortävling, Saab Top 10, har i år  prispengar på över 2,5 miljoner kronor. Svenske Patrik Kittel är en av initiativtagarna bakom tävlingen och den som står för inbjudningarna. Och det är ett blytungt namn som är först ut att presenteras av Kittel.

– Sönke Rothenberger och hans helt fantastiska häst Cosmo får ett av wildcarden till årets tävling. Det här det ekipaget som på riktigt kan ta över tronen i dressyrvärlden. Detta kan vara det tillfället de väntat på, säger Kittel.

Den unge supertalangen själv är mycket spänd och glad över att komma till Sverige.

– Jag är superglad över att komma till Stockholm och tävla i Saab Top 10. Det är en av de mest prestigefulla tävlingarna i världen och en verklig ära att få vara en del av. Ett stort tack till Patrik Kittel och organisatören för att jag får möjligheten att komma via ett wildcard, säger Sönke Rothenberger.

I nyligen avslutade ryttar-VM tog Sönke Rothenberger och Cosmo VM-guld i lag tillsammans med sina tyska lagkamrater.

Det blir första gången sedan ryttar-EM i Göteborg, där de tog ett individuellt silver,  som Rothenberger och Cosmo kommer till Sverige. 

Se dressyren under SIHS:

Fredag förmiddag – Saab Top 10-ryttarna och Patrik Kittel ger personliga kommentarer runt de svenska elitklasserna.- Köp biljetter till fredagen här

Lördag förmiddag – Saab Top 10 Grand Prix – Köp biljetter  till lördagen här

Söndag förmiddag -Saab Top 10 Grand Prix Kür – Köp biljetter till söndagen här

Vill du inte missa en sekund av världens bästa dressyr så ta en titt på Dressyrpaketet här. Eller vill du sätta ihop ditt eget paket och välja fritt bland tre olika föreställningar är Favoritpaketet något för dig, här.