Eyjolfur Thorsteinsson klar för WC Iclandic Horse - Sweden International Horse Show

Eyjolfur Thorsteinsson klar för WC Iclandic Horse

  0 Comments

Fredagen den 30 november är det världspremiär för världscupen i tölt på Friends Arena. Eyjolfur Thorsteinsson kommer för att tävla om de 50 000 i prispengar som ligger i prispotten.

Eyjolfur Thorsteinsson med sin häst Háfti frá Ulfsstödum är med i det svenska landslaget och har tack vare starka prestationer på Svenska Mästerskapen och Nordiska Mästerskapen blivit uttagen att tävla på World Cup Icelandic Horse i Tölt.

Totalt 12 ekipage kommer att bjudas in baserat på uppnådda resultat i T1 (tölt) under året på nationella mästerskap, Nordiska mästerskapen och Elmia Icelandic Power. Under SIHS rids en uttagningstävling utanför föreställningstid. De åtta bästa ekipagen gör sedan upp under finalen under fredagseftermiddagens föreställning.

Klara sedan tidigare är också svenska Jamila Berg och hästen Toppur frá Audsholtshjaleigu.

Föreställningen under fredag eftermiddag innehåller även en fartfyllt och fullspäckad uppvisning signerad islandshästarna.
Och under fredagen kan du se hingstvisning i mässpaddocken där det är Tema Island hela dagen på Stallbacken. I SiFs monter kommer du att kunna träffa landslagsryttare, elitryttare, hingstägare och andra entusiaster. Mässutställare som www.drakboda.se och www.horsexplore.se är också på plats.

Läs mer om vad som händer under fredagens föreställningar och boka biljetter här