Finalklart i Lövsta FC Dressage - Sweden International Horse Show

Finalklart i Lövsta FC Dressage

  0 Comments

Under lördagen avgjordes det femte och sista kvalet till Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm och de åtta finalbiljetterna till Sweden International Horse Show delades ut.

Under fem deltävlingar har ekipagen haft möjlighet att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. I den sista kvalomgången red ekipagen för första gången under säsongen samma program som de kommer att rida i finalen, FEI Grand Prix U25 vilket innebar en ökad svårighetsgrad.
Dessutom är koefficienten på poängen höjd till 1.5 vilket innebar att sista omgången blev extra spännande både i klassen för U- 25 ryttarna och i klassen för de Unga hästarna.

Först ut var U- 25 ryttarna där Nina Rademaekers och Dorano tog hand om förstaplatsen med 67.222 procent. Cecilia Berglund Bergåkra och Duschesse knep andraplatsen med knapp marginal före Alva Lander Herbie Hancock Graftebjerg, båda på 65.556 procent.
För Cecilias innebar andraplatsen idag att hon fick den sista finalbiljetten till Friends.
– Det är en dröm som blir sann! Jag ser verkligen fram emot att få rida Dorano i Friends mitt sista år som U25- ryttare, säger Nina Rademaekers.

I klassen för de unga hästarna fortsatte Marina Mattson och Quartermain att briljera och tog hand om segern på 72.564 procent. På andra plats kom Rasmus Haid Bondergaard och San Andreas på 66.154 procent och på tredjeplats Catarina Hjärpe och Cerina E på 66.068 procent som därmed säkrade sina finalbiljetter.

De kvalade ekipagen till finalen uav Lövsta Future Challenge Dressage är:
U25
Nina Rademaekers, Dorano 156 poäng
Lina Dolk, Biggles 1015 148 poäng
Cecilia Berglund Bergåkra, Duschesse 81 poäng
Emma Jönsson, Donizetti 39 79 poäng

Unga hästar
Rasmus Haid Bondergaard , San Andreas 159 poäng
Marina Mattsson, Quartermain 140 poäng
Karin Öljemark, Samson 95 poäng
Catarina Hjärpe, Cerina E 78 poäng

Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage rids på Friends Arena den 30 november under Sweden
International Horse Show.

Köp biljett till fredagens dressyrklasser