Finalisterna till DressagePower Future Stars klara - Sweden International Horse Show

Finalisterna till DressagePower Future Stars klara

  0 Comments

Sex finalister är klara för start i Future Stars finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show första helgen i december. Det är sex rutinerade ryttare som med Sveriges bästa sju- till nioåriga hästar gör upp om vinsten.

Det är tredje året i rad som Future Stars arrangeras. Förra årets vinnare, Marina Mattsson och Quartermain (bilden ovan), har under året briljerat flera gånger om och tävlingen fortsätter att hålla en hög kvalité på anmälda ekipage.
– De unga hästarna är vår framtid. Vi vill erbjuda dem en möjlighet att prova sina vingar på en arena med en internationell atmosfär, med allt vad det innebär, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare och en av grundarna till DressagePower.

Rutinerade namn med bland finalisterna
En nykomling i årets startfält som genom stabila resultat lyckats ta sig hela vägen till final är
Rebecca Mauléon med sitt nioåriga sto Divine.
– Jag är jätteglad över att ha lyckats kvala till finalen, särskilt när det har varit ett så pass hårt motstånd som det har varit. Varken jag eller Divine har tävlat på en så här stor arena förut och vi är laddade till tusen inför den här möjligheten som DressagePower ger oss.

Divine har en stark personlighet, hon är noga med att allt som händer sker på hennes villkor och gärna snabbt, men så fort jag kommer upp i sadeln så är hon helt plötsligt helt fokuserad på mig och på sin uppgift, säger Rebecca Mauléon.

Följande ekipage är klara för årets final
Anna Österberg – Rolecz
Rebecca Mauléon – Divine
Emilie Nyreröd – Floppy Disc
Sofie Lexner – Fame
Stefan Jansson – Kitaro SB
Jeanna Högberg – JH’s Daenerys

Alla finalister startar två dagar, på fredagen är det en uppvärmningsklass som går i S:t Georges och fredagens resultatordning ger startordningen till lördagens spännande final som rids i Intérmediaire I Kür.