Malin ny Sportchef - Sweden International Horse Show

Malin ny Sportchef

  0 Comments

Ryttarsadeln får sällskap av chefsstolen
Malin Baryard Johnsson blir sportchef för Sweden International Horse Show.
– Jobbet som sportchef blir en ny stor utmaning för mig, säger Baryard Johnsson.

Folkkär, framgångsrik och med en omvittnad tävlingsskalle. Som ryttare har Malin Baryard Johnsson inte backat för något. Och som ny sportchef i Sweden International Horse Show behövs alla de egenskaperna.

Hur ser du på din nya roll?

– Det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften, det är en utmaning och jag älskar utmaningar. Jag har fått möjligheten att prova på många olika saker i min karriär, som tv och musik med mera. Men det här är något nytt och något som jag brinner för. Jag tar också med mig två decenniers tävlande på högsta nivå, som jag tror kan tillföra en hel del.

Vad betyder det att Sweden International Horse Show arrangeras i Friends Arena?

– Jag har varit och tittat på arenan och det är klart att en så stor, fin och modern anläggning som ger nya möjligheter. Det här är något vi ska titta på framöver. Det är en helt otroligt fin arena som jag vet att ryttarna kommer att älska.

Kommer vi att se några nyheter redan 2014?

– Vi får börja försiktigt. Det är ett tufft jobb att få en delvis ny organisation att fungera. Vi ska ta med oss allt det de lärt sig under de tidigare 21 åren och lägga till nya idéer.

Få startande i varje klass har varit ett omtalat koncept. Kommer du att ta in fler ryttare nu?

– Den här helgen i Globen har varit väldigt inspirerande och självklart skulle man vilja ha de tio bästa i världen varje år. Målet är inte att ta in fler ryttare, målet är att få in bättre ryttare och bättre hästar – varje år.

Är det här en karriär som du kan tänka dig fortsätta med efter det att du lagt av som ryttare?

– Ingen aning, inte i dag. Jag ser det inte alls så. Jag har satt upp nya mål för min karriär som ryttare och jag älskar hästar och jag hoppas kunna fortsätta tävla på världselitnivå i många år till. Sportchefsrollen ser jag som ett sätt att använda mina erfarenheter och vara med i organisationen för ett evenemang som jag alltid älskat.

Malin Baryard Johnsson tillträder jobbet som sportchef för Sweden International Horse Show omgående och den nya organisationen har redan satt igång arbetet med att förbereda evenemanget 2014.

Biljettförsäljningen till Sweden International Horse Show startar den 26 februari 2014.