Paddockprogram - Sweden International Horse Show

Paddockprogram

TORSDAG 29 november

16,00              Pampig invigning av 2018 års upplaga av Stallbacken, signerad Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen

16,10              Sveriges Shetlandssällskap – Agility
Shetlandsponnyn – ponnyn du aldrig växer ur! Jissa af Granbacka, Kompis Dagny och Lyrics Wonderful har alla SM-medaljer i den fartfyllda grenen agility, där många olika sorters läskiga och kluriga hinder ska genomföras – den här gången dessutom med julhinder! Kanske får även du som står i publiken chansen att testa…

16,30                  Svenska Dartmoorsällskapet – Dartmoor – Barnets bästa vän
Dartmoorföreningens representanter på plats visar vad Dartmoorponnyn är bäst på, att vara en vacker, snäll och allsidig barnponny!

16,45                  Svenska Russavelsföreningen – Gotlandsrusset – en häst för alla!
Gotlandsruss, vår enda inhemska ponnyras, är användbar till det mesta man behöver en häst till. Från att ridas av de yngsta till att dra hem ved eller något annat på kälke. Vi kommer att visa bl. a. damsadelridning, tandemridning, spegelritt, sulkykörning, skogskörning och mycket mer…

17,00                  Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen – Dressyrardennern Torsten
Linda Nilsson visar gärna upp Torsten på uppvisningar och shower. De tävlar även i dressyr upp till Msv B nivå där de hävdar sig väl. Här får ni ett smakprov på deras talang och ridglädje och får veta mer om vad som gör Torsten till en så bra dressyrhäst!

17,20                  Avelsföreningen Kaspisk häst – Kadrilj mm
Det finns idag ungefär 1200 kaspiska hästar i världen varav ett 60-tal i Sverige. I paddocken kommer ni få se sex av dessa små underbara hästar med deras unga ryttare i en tjusig kadrilj. De kommer visa hoppning, hur man visar häst för hand och avsluta med ett westernnummer.

17,35                  Svenska föreningen för Irish Cob – En för alla, alla för en…
Med en Irish Cob i stallet kan hela familjen använda samma häst till de flesta discipliner inom hästvärlden. SFIC visar fyra olika aktiviteter med våra två deltagande hästar, Ryan´s Moon och Otis. Körning med Pappa, dressyr med Mamma, akademiskt med Storasyster och barbackabus med Lillasyster

17,55                  Svenska Haflingerföreningen – Guldkantad show    
Vackra guldfärgade haflingerhästar visar här en blandad show, där klassisk dressyr möter oväntade lekfulla inslag för att visa deras mångsidighet och trevliga temperament!

18,15                  Svenska FrieserhästföreningenRidning & Trick
Svenska Frieserhästföreningen visar upp de vackra frieserhästarna Ernst Van De Gelderdijk och Wout van het Royerhof. Ernst kommer tillsammans med Kristin Brudigam visa att friesern är en fantastisk ridhäst och Malin Hellstedt tillsammans med sin medhjälpare Sara Nissling kommer med Wout att visa trick, både uppsuttet och från marken.

18,30                  Svenska Morganhästföreningen – Vacker och allsidig
Här får ni se en av Svenska Morganhästföreningen vackra och allsidiga representanter visa upp ett smakprov av sin ras och dess färdigheter.

18,45                  Svenska Tinkerhästsällskapet – Toleransövningar
Tinkerhästarna Nalle, 22 år och Kulla, 6 år, visar upp toleransövningar i mässpaddocken, något som alla kan träna på med just sin häst!

19,00                  Svenska Shirehästföreningen – Shire & Clydesdale
Här visar vi Stallbackens jättar; Shire- och Clydesdalehästarna och får smakprov på dess goda temperament och olika användningsområden.

19,15                  Föreningen Nordsvenska Hästen – Trick med Nitro
Jessica Jacobsson och 7-åriga Nitro är här för att visa er trick och frihetsdressyr. Nitro rids och körs även till vardags och har under året tävlats i dressyr med fina resultat. Det Jessica vill förmedla med trickträningen är att det är ett roligt sätt att kommunicera och umgås med sin häst och ett bra komplement till ridningen och körningen.

19,30                  Föreningen Nordsvenska Hästen – Fyrspannskörning med avelsgodkända hingstar
Team Eloge är en hingststation med inriktning avel, uppdragskörning och inkörning. I paddocken ska ni få se hur de arbetar med sina hingstar där de visar prov på tillit, respekt och ledarskap vilket är viktiga ingrediens för att få de avelsgodkända nordsvenska hingstarna att samarbeta och prestera på bästa sätt.

19,50                  Svenska Arabhästföreningen – Beridet bågskytte
För andra året i rad visar Svenska Arabhästföreningen upp beridet bågskytte med Mats och Ylwa Woxmark. Arabhästens lyhördhet och kommunikativa vilja passar utmärkt för Beridet bågskytte! De är väldigt intelligenta och lär sig nya saker oerhört fort. Att styra dem endast med röst och sitshjälper är inga problem, vi då vi har pilbåge och pilar i händerna, fartreglerar vi dem med röstkommandon.

FREDAG 30 november

09,00                  Ardenner och Fjordhäst – Bjuder in till brukstävling
Ardenner och Fjordhäst bjuder in övriga rasföreningar till brukstävling. Brukskörning och bruksridning är en lugnare tävlingsform som är inriktad på samarbetet mellan kusk och häst, den viktiga vardagsdressyren. Man ska köra/rida igenom en bana och utföra olika moment, under en viss tid, gärna nära idealtid. Här får ni se både proffs och nybörjare i denna ridsportgren på frammarsch.

10,30                  Svenska Russavelsföreningen – Gotlandsrusset– en häst för alla!
Gotlandsruss, vår enda inhemska ponnyras, är användbar till det mesta man behöver en häst till. Från att ridas av de yngsta till att dra hem ved eller något annat på kälke. Vi kommer att visa bl. a. damsadelridning, tandemridning, spegelritt, sulkykörning, skogskörning och mycket mer…

11,00                  Islandshäst – hingstvisning
Går du och funderar på vilken hingst du ska använda i vår? Kom till mässpaddocken och få tips och information! Nu visas Toppur frá Audsholtshjáleigu med Jamila Berg och Rodi frá Gardi med Charlotta Rydin. Speaker Nina Bergholtz, avelsdomare.

11,30                  Connemara, Welsh och Exmoor – Hur ska man välja rätt ponny?
Vi går igenom vad man ska titta på när man ska välja rätt ponny till sin familj, allt från exteriör och kapacitet till temperament. I ett samarbete mellan Connemara, Welsh och Exmoor får ni se ponnyer i olika storlekar där det finns något som passar alla.

12,00                  Islandshäst – hingstvisning
Går du och funderar på vilken hingst du ska använda i vår? Kom till mässpaddocken och få tips och information! Nu visas hingstarna Finnur frá Armoti samt Ellidi frá Fosshofi som ägs av Josefin Hallerby och de visas av Reynir Adalsteinnson. Speaker Nina Bergholtz, avelsdomare.

12,30                  Svenska Haflingerföreningen – Guldkantad show    
Vackra guldfärgade Haflingerhästar visar här en blandad show där klassisk dressyr möter oväntade lekfulla inslag för att visa deras mångsidighet och trevliga temperament!

13,00                  Islandshäst – hingstvisning
Går du och funderar på vilken hingst du ska använda i vår? Kom till mässpaddocken och få tips och information! Nu visas Bastian frá Póreyjarnúpi med Tryggvi Björnsson och Àlffinur frá Sydri-Gegnisholum med Olil Amble. Speaker Nina Bergholtz, avelsdomare.

13,30                  Svenska Lusitanosällskapet – Tema Avel
Josefin Allanius visar hur en avelsvärdering går till med unghästen Ilustre 5år och ordförande Ylva Hagander speakrar och guidar. Därefter får ni se Kerstin Dahlberg på hingsten Vulcao 16 år som visar Lusitanohästens egenskaper såsom fallenhet för samling, ridbarhet och smidighet. Mer om avel och Lusitanohästen får ni montern där föreningen även lottar ut lektioner med Lusitanohäst på olika anläggningar i Sverige.

14,00                  Islandshäst – hingstvisning
Alla dagens uppvisade Islandshästhingstar visas upp ännu en gång i mässpaddocken! Nu har du en chans till att se dessa fantastiska hingstar med exteriör och prestationer utöver det vanliga! Speaker Nina Bergholtz, avelsdomare.

14,30                  Shire och Clydesdale – Säker häst med Ulla-Carin på plats!
Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist har tränat polishästar och var länge ridande polis med den fantastiska polishästen Utter. Idag möter du henne i mässpaddocken tillsammans med de största hästarna på Stallbacken; Shire och Clydesdale.

15,00                 Sveriges Shetlandssällskap – shetlandsponnyagility
Shetlandsponnyn – ponnyn du aldrig växer ur! Jissa af Granbacka, Kompis Dagny och Lyrics Wonderful har alla SM-medaljer i den fartfyllda grenen agility, där många olika sorters läskiga och kluriga hinder ska genomföras – idag dessutom med julhinder! Kanske får även du som står i publiken chansen att testa…

15,20                 Svenska Dartmoorsällskapet – Dartmoor – Barnets bästa vän
Dartmoorföreningens representanter på plats visar vad Dartmoorponnyn är bäst på, att vara en snygg, snäll och allsidig barnponny!

15,40                Kiger Mustang, Basjkir och American Curly – Ur-hästarna!
De är tåliga, starka och friska och tar sig fram i all terräng. De är säkra på hovarna och lugna till sinnet. Kom och se våra ur-raser tillsammans i en terrängbana inomhus.

16,00                  Kallbloddressyr med Ardenner och Nordsvensk
Både Linda Nilsson med ardennern Torsten och Jessica Jacobsson med nordsvenska Nitro tävlar till vardags i ordinarie klasser på dressyrtävlingar. Här kan ni se dem visa att ”kallblod kan” och kanske få inspiration och ett och annat tips om hur man bäst tränar sitt kallblod allsidigt och hållbart!

16,30                  Svenska Arabhästföreningen – Beridet bågskytte
För andra året i rad visar Svenska Arabhästföreningen upp Beridet bågskytte med Mats och Ylwa Woxmark. Arabhästens lyhördhet och kommunikativa vilja passar utmärkt för Beridet bågskytte! De är väldigt intelligenta och lär sig nya saker oerhört fort. Att styra dem endast med röst och sitshjälper är inga problem, då vi har pilbåge och pilar i händerna, fartreglerar vi dem med röstkommandon.

16,45                  Svenska Basjkirhästföreningen – Hoppning!

Den modiga basjkirhästen hoppar gärna! De är snabba i vändningarna och accelererar bra, en omhoppningshäst att räkna med. Kom och se den ryska basjkirhästen Kiara i en hoppuppvisning tillsammans med sin ryttare Lina Persson.

17,00                  Avelsföreningen Svensk Ridponny – Pas de deux
Två fina representanter för ASRP, EG Dirac med sin ryttare Julia Skatt och Hollys Cerwin med sin ryttare Amanda Lindblom visar upp sig tillsammans i en snygg Pas de Deux, under ledning av ponnylandslagscoachen Pytt Hamberg.

17,30                  Svenska Frieserhästföreningen – Ridning & Trick
Svenska Frieserhästföreningen visar upp de vackra frieserhästarna Ernst Van De Gelderdijk och Wout van het Royerhof. Ernst kommer tillsammans med Kristin Brudigam visa att friesern är en fantastisk ridhäst. Malin Hellstedt tillsammans med sin medhjälpare Sara Nissling kommer med Wout visa trick, både uppsuttet och från marken.

17,50                  Svenska Arabhästföreningen – Voltige
Voltige är en av de minsta grenarna inom Svenska Ridsportförbundet och innebär gymnastik och balansövning till häst. Genom att träna voltige uppnår man en fin gemenskaps- och samhörighetskänsla med sin häst. Se arabstoet Nazira och Linnea 10 år visa grunderna i voltige och även lite svårare saker!

18,00                  Svenska Hästavelsförbundet – Final i visningsklass
Under årets sommarpremieringar och i anordnade visningsklasser har barn och ungdomar kunnat visa häst vid hand i visningsklass, där visaren bedöms och inte hästen. Efter genomförda kvarts- och semifinaler har de fem finalisterna vaskats fram och idag kan ni i mässpaddocken få se vem som blir årets bästa Unga visare!

18,30                  Morganhäst och Tinker – Working Equitation
Working Equitation är en gren på uppgång inom ridsporten. Är du nyfiken på vad det kan innebära är du välkommen till mässpaddocken när representanter från Svenska Morganhästföreningen och Svenska Tinkerhästsällskapet visar upp sina raser och dess färdigheter i WE.

19,00                  Svenska Miniatyrhästföreningen – Mångsidighet i liten kostym
Versatility, hoppning, agility, liberty och körning bjuder Svenska Miniatyrhäst- föreningen på i mässpaddocken. Kom och se en liten men mångsidig häst i arbete!

19,30                  Svenska New Forestföreningen – New Forest – den perfekta familjeponnyn.
Tre New Forestponnyer visar upp sig i dressyr, hoppning och exteriör. De förenar alla tre ett bra temperament, god exteriör och prestation vilket ni kommer att få se i denna uppvisning.

20,00                  Hoppuppvisning – med raserna på Stallbacken
Här kommer de olika raserna på Stallbacken visa upp sig i en hoppuppvisning där de olika representanterna tävlar med och emot varandra i stilhoppning

LÖRDAG 1 december

9,00                     Exteriöruppvisning med Stallbackens raser
Under dagens första timma i mässpaddocken kommer en erfaren exteriördomare bedöma Stallbackens olika raser för att hitta finalister till ”Stallbackens snyggaste häst 2018”. Detta är en tävling där de olika raserna på ett lättsamt sätt visar upp sig exteriört under några minuter och där både exteriör, gångarter, utstrålning samt skick och puts bedöms och vägs in!

10,00                  Sveriges Shetlandssällskap – shetlandsponnyagility och tävling
Shetlandsponnyn – ponnyn du aldrig växer ur! Jissa af Granbacka, Kompis Dagny och Lyrics Wonderful har alla SM-medaljer i den fartfyllda grenen agility, där många olika sorters läskiga och kluriga hinder ska genomföras – den här gången dessutom med julhinder! Kanske får även du som står i publiken chansen att testa…

11,00                  Familjen Reinhold gästar Stallbacken
Kom och träffa influencer-familjen Reinhold och Lias H Hailey – storasyster i familjen Reinhold och Lisen – Lillasyster till Lias visar de raser de rider hemma till vardags och även andra hästar från Stallbacken.

11,30                  Svenska Miniatyrhästföreningen – Mångsidighet i liten kostym
Versatility, hoppning, agility, liberty och körning bjuder Svenska Miniatyrhästföreningen på i mässpaddocken. Kom och se en liten men mångsidig häst i arbete!

11,50                  Avelsföreningen Kaspisk häst – Kadrilj mm
Det finns idag ungefär 1200 kaspiska hästar i världen varav ett 60-tal i Sverige. I paddocken kommer ni få se sex av dessa små underbara hästar med deras unga ryttare i en tjusig kadrilj, de kommer visa hoppning, hur man visar upp häst för hand och avsluta med ett westernnummer.

12,10                  Svenska Arabhästföreningen – Voltige
Voltige är en av de minsta grenarna inom Svenska Ridsportförbundet. Voltige innebär gymnastik och balansövning till häst. Genom att träna voltige uppnår man en fin gemenskaps- och samhörighetskänsla med sin häst. Se arabstoet Nazira och Linnea 10 år visa grunderna i voltige och kanske även något svårare.

12,30                  Svenska Haflingerföreningen – Guldkantad show
Vackra guldfärgade Haflingerhästar visar här en blandad show där klassisk dressyr möter oväntade lekfulla inslag för att visa deras mångsidighet och trevliga temperament!

12,50                  Svenska Dartmoorsällskapet – Dartmoor – Barnets bästa vän
Dartmoorföreningens representanter på plats visar vad Dartmoorponnyn är bäst på – att vara en snygg, snäll och allsidig barnponny!

13,10                  Svenska Arabhästföreningen – Beridet bågskytte
För andra året i rad visar Svenska Arabhästföreningen upp Beridet bågskytte med Mats och Ylwa Woxmark. Arabhästens lyhördhet och kommunikativa vilja passar utmärkt för Beridet bågskytte! De är väldigt intelligenta och lär sig nya saker oerhört fort. Att styra dem endast med röst och sitshjälper är inga problem, vi fartreglerar dem med röstkommandon då vi har pilbåge och pilar i händerna.

13,30                  Svenska Lusitanosällskapet – 15 år!
Svenska Lusitanosällskapet firar 15 år och presenterar här Julio Borba, internationell dressyrtränare och f.d. beridare på Portugisiska Ridskolan, på Vulcao, avelsvärderad hingst 16 år. Tillsammans med Kerstin Dahlberg, dressyrtränare och internationell tävlingsryttare, på 22-åriga valacken Poejo. Båda hästarna arbetar i verksamheten på Fors Gård AB.

14,00                  SIF Avel – Tema Ungdom – Från junior till senior med Jamila Berg
Följ med på resan från junior till senior med allt vad det innebär med föräldraskap, träningar, utbildning av ekipaget och inställningen till tävling tillsammans med hästen. Medverkar idag gör Maria Berg och Jamila Berg.

14,30                  Föreningen Nordsvenska Hästen – Trick med Nitro
Jessica Jacobsson och 7-åriga Nitro är här för att visa er trick och frihetsdressyr. Nitro rids och körs även till vardags och har under året tävlats i dressyr med fina resultat. Det Jessica vill förmedla med trickträningen är att det är ett roligt sätt att kommunicera och umgås med sin häst och ett bra komplement till ridningen och körningen.

14,50                  Svenska Russavelsföreningen – Gotlandsrusset– en häst för alla!
Denna, vår enda inhemska ponnyras, är användbar till det mesta man kan använda en häst till. Från att ridas av de yngsta till att dra hem ved eller något annat på kälke. Vi kommer att visa bl. a. damsadelridning, tandemridning, spegelritt, sulkykörning, skogskörning och mycket mer…

15,10                  Föreningen Nordsvenska Hästen – Fyrspannskörning med avelsgodkända hingstar
Team Eloge är en hingststation med inriktning avel, uppdragskörning och inkörning. I paddocken ska ni få se hur de arbetar med sina hingstar där de visar prov på tillit, respekt och ledarskap vilket är viktiga ingrediens för att få de avelsgodkända nordsvenska hingstarna att samarbeta och prestera på bästa sätt.

15,30                  Svenska Shirehästföreningen – Shire och Clydesdale i Kallblodsdressyr
Här visar vi Stallbackens jättar; Shire- och Clydesdalehästarna och får se mer om hur de kan användas och ridas i dressyr. Vem vet? Kanske får vi en Grand Prix ryttare att provrida?

16,00                  Svenska Tinkerhästsällskapet – Toleransövningar
De coola Tinkerhästarna Nalle, 22 år och Kulla, 6år, visar upp toleransövningar i mässpaddocken, något som alla kan träna på med sin häst. Kom och bli inspirerade!

16,15                  Svenska Kiger och Mustangföreningen – Vildhästen från Oregon
På en ranch behöver du ha en häst som är lugn och stabil i psyket. Är frisk och hållbar och som alltid vill jobba. Det kan vara tuff terräng och du behöver kunna lita på din häst. Kom och se Kigern i lite rancharbete!

16,45                  Ett hållbart ekipage – friskvård för häst och ryttare
Vi är snabba på att kompensera för smärtor och svagheter – lika snabba om inte bättre är hästarna på att kompensera. Man säger att hästen är en spegelbild av ryttaren – om den upplevs ha svårigheter i ena varvet är det något du som ryttare har missat i utrustning? Vi berör olika faktorer under föreläsningen, bl.a. sadel och annan utrustning, samt ger lite träningstips för häst och ryttare.
17,00                  Avelsföreningen för svensk Ridponny – Pas de deux
Två fina representanter för ASRP, EG Dirac med sin ryttare Julia Skatt och Hollys Cerwin med sin ryttare Amanda Lindblom visas upp sig tillsammans i en snygg Pas de Deux, under ledning av ponnylandslags coachen Pytt Hamberg.

17,30                  Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen – Dressyrardennern Torsten
Linda Nilsson visar gärna upp Torsten på uppvisningar och shower och tävlar även honom i dressyr upp till Msv B nivå där de hävdar sig väl. Här får ni ett smakprov på deras talang och ridglädje och får veta mer om vad som gör Torsten till en så bra dressyrhäst!

18,00                  Svenska Hästavelsförbundet – Exteriör och visningsklass
SH:s Lennart Gustavsson är exteriördomare och mångårig uppfödare och hingsthålllare som brinner för avel, exteriör och användbarhet. Här kan ni inspireras av Stallbackens rasers olika egenskaper och förutsättningar samt i korthet få veta hur man kan tävla i att visa häst vid hand! Ett och annat showinslag kommer ni också att få se under denna timma!

19,00                  Svenska Morganhästföreningen – Working Equitation
Working Equitation är en gren på uppgång inom ridsporten. Är du nyfiken på vad det kan innebära är du välkommen till mässpaddocken när representanter från Svenska Morganhästföreningen visar upp detta samt sin ras och dess olika förtjänster och färdigheter.

19,30                  Working Equitation – Stallbackens hästar provar på
Här låter vi Stallbackens hästar prova på WE, samtidigt som de får hjälp och tips av de mer erfarna ryttarna.

20,00                  Show och Trick – uppvisningstävling
Under lördagskvällen arrangerar vi en tävling för Stallbackens ekipage där de kan visa upp sina allra bästa trick och färdigheter.

Söndag 2 december

09,00               Exteriöruppvisning med Stallbackens raser
Under dagens första timma i mässpaddocken kommer en erfaren exteriördomare bedöma Stallbackens olika raser för att hitta finalister till ”Stallbackens snyggaste häst 2018”. Detta är en tävling där de olika raserna på ett lättsamt sätt visar upp sig exteriört under några minuter och där både exteriör, gångarter, utstrålning samt skick och puts bedöms och vägs in!

10,00                  Svenska Kiger och Mustangföreningen – Bjuder in till Western/trail
Olika raser visar upp sig i en westerngren! Trail – från amerikanska ”trail ride” är vad du kan stöta på ute i skog och mark. Bland annat stockar, grind mellan hagar, broar och en lös ko! Bra träning för både häst och ryttare och lika roligt att utföra!

10,30                  Swedish Caspian Horse Association – Avelsföreningen Kaspisk häst
Det finns idag ungefär 1200 kaspiska hästar i världen varav ett 60-tal i Sverige. I paddocken kommer ni få se sex av dessa små underbara hästar med deras unga ryttare i en tjusig kadrilj, de kommer visa hoppning, hur man visar upp för hand och avsluta med ett westernnummer.

10,50              Sveriges Shetlandssällskap – Shetlandsponnyagility
Shetlandsponnyn – ponnyn du aldrig växer ur! Jissa af Granbacka, Kompis Dagny och Lyrics Wonderful har alla SM-medaljer i den fartfyllda grenen agility, där många olika sorters läskiga och kluriga hinder ska genomföras – den här gången dessutom med julhinder! Kanske får även du som står i publiken chansen att testa…

11,10                  Svenska Arabhästföreningen – Voltige
Voltige är en av de minsta grenarna inom Svenska Ridsportförbundet och innebär gymnastik och balansövning till häst. Genom att träna voltige uppnår man en fin gemenskaps- och samhörighetskänsla med sin häst. Se arabstoet Nazira och Linnea 10 år visa grunderna i voltige och även lite svårare saker!

11,30                  Connemara, Welsh och Exmoor – Hur ska man välja rätt ponny?
Vi går igenom hur man ska titta på allt från exteriör och kapacitet till temperament när man ska välja rätt ponny till sin familj. I ett samarbete mellan Welsh, Exmoor och Connemara får ni se ponnyer i olika storlekar där det finns något som passar alla. Välkomna!

12,30                  Svenska New Forestföreningen – New Forest – den perfekta familjeponnyn
Tre New Forestponnyer visar upp sig i dressyr, hoppning och exteriör. De förenar alla tre ett bra temperament, god exteriör och prestation och är fina representanter för sin ras.

12,50                  Svenska Dartmoorsällskapet – Dartmoor – Barnets bästa vän
Dartmoorföreningens representanter på plats visar vad Dartmoorponnyn är bäst på, att vara en vacker, snäll och allsidig barnponny!

13,10                  Svenska Morganhästföreningen – Allsidighet
De vackra och användbara morganhästarna visar här upp sin allsidighet i en uppvisning som kan visa prov på både dressyr, tömkörning och WE.

13,30                  Svenska föreningen för Irish Cob – En för alla, alla för en
Med EN Irish Cob i stallet kan hela familjen använda samma häst till de flesta disciplinerna inom hästvärlden. SFIC visar fyra olika aktiviteter med våra två deltagande hästar, Ryan´s Moon och Otis. Körning med Pappa, dressyr med Mamma, akademiskt med Storasyster och barbackabus med Lillasyster.

13,50                  Svenska Tinkerhästsällskapet – Toleransövningar
De coola Tinkerhästarna Nalle, 22 år och Kulla, 6år, visar upp toleransövningar i mässpaddocken, något som alla kan träna på med sin häst!

14,10                  Avelsföreningen Svensk Ridponny – Pas de deux
Två fina representanter för ASRP, EG Dirac med sin ryttare Julia Skatt och Hollys Cerwin med sin ryttare Amanda Lindblom visas upp sig tillsammans i en snygg Pas de Deux under ledning av ponnylandslags coachen Pytt Hamberg.

14,35                Familjen Hammarström gästar mässpaddocken
Ryttarna och tv-kändisarna Ingemar, Klara och Selma Hammarström skall idag prova på att tävla i agility med våra amerikanska miniatyrer på plats på Stallbacken.

15,00                  Stjärnornas Hoppning
Sex ridsugna kändisar har på sex månader tränat hästhoppning inför Sweden International Horse Show. Denna tiden i mässpaddocken har de chansen att värma upp inför kvällens tävling. Vi får se vilka som dyker upp?!

15,30                  Brukshästorganisationernas Samarbetskommitté – Vad är det?
Vad kan våra svenska brukshästar utföra i det moderna samhället? Idag får ni se raserna Russ, Nordsvensk och Ardenner anspända för olika redskap att brukas i skogen, i trädgårdsodling och i underhållsarbete inom park och natur. Detta i samarbete med Jordbrukarnas Ungdomsförbund och Föreningen Sveriges Hästkörare under ledning av dess ordförande Tom Meurling. Dessutom får vi information om Brukshästcentrum och Kuskutbildningen på Wången.

16,00                  Final Stallbackens snyggaste och vinnare i visningsklass
Exteriördomare Elisabeth Ljungstorp som till vardags blandannat föder upp connemara ponnyer med prefixet ”Holmtebo” finns idag på plats för att utse ”Stallbackens snyggaste”. Ni kommer att få lära er mer om de olika raserna som finalisterna representerar, dess särdrag och likheter och ni kommer också att få tips om hur man på bästa sätt visar ”häst vid hand”. Till vår hjälp med detta har vi några av helgens bästa unga visare.

16,30                  Årets Kallblod – Prestigefylld tävling om vem som är årets vackraste kallblod 2018
Sedan mer än tio år tillbaka har det blivit en tradition att de svenska kallblodsföreningarna arrangerar tävlingen ”Årets Kallblod”.  Detta är en tävling mellan raserna Ardenner, Nordsvensk, Fjordhäst, Shire, Clydesdale, Tinker och Irish Cob där exteriört bästa kallblod utses. Sju hingstar och sju ston är inbjudna – kom och se denna spännande final!

17,30                  Kallblodsdressyr
Här får ni se några av kallblodsrasernas bästa dressyrekipage rida en kort uppvisning tillsammans. Kallblod kan!

17,45                  Rysk Basjkir och Shire – Spegelritt
Två hästar av olika storlek i en vacker spegelritt! Ryska Basjkirhästen Kiara rids av Lina Persson och Shirehästen Dixie rids av Harriet Nilsson.

18,00                  Svenska Arabhästföreningen – Beridet bågskytte
För andra året i rad visar Svenska Arabhästföreningen upp Beridet bågskytte med Mats och Ylwa Woxmark. Arabhästens lyhördhet och kommunikativa vilja passar utmärkt för Beridet bågskytte! De är väldigt intelligenta och lär sig nya saker oerhört fort. Att styra dem endast med röst och sitshjälper är inga problem, vi fartreglerar dem med röstkommandon då vi har pilbåge och pilar i händerna.

18,20                  Svenska Frieserhästföreningen – Ridning & Trick
Svenska Frieserhästföreningen visar upp de vackra frieserhästarna Ernst Van De Gelderdijk och Wout van het Royerhof. Ernst kommer tillsammans med Kristin Brudigam visa att friesern är en fantastisk ridhäst och Malin Hellstedt tillsammans med sin medhjälpare Sara Nissling kommer med Wout visa trick både uppsuttet och från marken.

18,40              Kiger Mustang, Basjkirhäst och American Curly – Ur-hästarna!
De är tåliga, starka och friska och tar sig fram i all terräng, säkra på hovarna och lugna till sinnet. Kom och se våra ur-raser tillsammans i en terrängbana inomhus.

19,00                  Svenska Shirehästföreningen – bjuder in till Luciatåg
Här kommer ni att få se flera av Stallbackens raser i ett stämningsfullt luciatåg med många av våra yngsta deltagare i tåget.

19,15                  Svenska Haflingerföreningen – Guldkantad show
Vackra guldfärgade haflingerhästar visar här en blandad show där klassisk dressyr möter oväntade lekfulla inslag för att visa deras mångsidighet och trevliga temperament!

19.30                  Dressyrshow med olika raser
Som sista programpunkt i mässpaddocken bjuder vi in alla raser att tävla med och mot varandra genom att visa upp sin vackraste dressyruppvisning.