Paddockprogram - Sweden International Horse Show

Paddockprogram

Tidsschema mässpaddock 2017:

Torsdag 30 november

16,00 Avelsföreningen Svensk Ridponny – Riddare
En atletisk, energisk och ädel barn- och tävlingsponny till ridsportens alla discipliner. Här visar Edvin Nilsson och hans Nors Broder Tuck en fartfylld uppvisning som riddare.
16,30  Granngården – Kända bloggare svarar på frågor
Möt Jennifer Bratt, Nina Rademaekers, Kelly Schild Berglind och Gabriella Tichelaar! Fyra av Granngårdens hästambassadörer finns på plats i Stallbacken för att svara på frågor och diskutera allt som rör hästar. Ridning, tävling, träning och foder. Kom och lyssna och träffa oss! Eventet sänds live på facebook!
17,00 Föreningen Nordsvenska Hästen – Brukshingstar
Den mångsidiga, energiska och arbetsvilliga Nordsvensken visas upp i form av Team Eloge där de visar och berättar om sina hingstar till vardags och i arbete.
17,20 Svenska Russavelsföreningen – Från forntid till framtid
Här får ni uppleva det första mötet häst – människa, arbete i skogen, den snabba landsvägshästen, ponnytravaren, ridhästen, arbete på töm och damsadelridning.
17,40 -Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen – Avel och användbarhet
Unga Elisa Svensson och hennes Spira visar Showmanship och Kristine Fransson kör sin välutbildade Donna, för att visa ardennerns smidighet och tradition inom avel och användbarhet.
18,00 Avelsföreningen Kaspisk Häst – Kadrilj
Den kaspiska hästen har i Sverige hittills varit en relativt ovanlig ras, men som nu börjat profilera sig inom många olika discipliner. Vi får nu se kaspiska hästar och deras duktiga unga ryttare i en tjusig kadrilj.
18,15 Westerndressyr
Olika hästraser från Stallbacken utmanar varandra i westerndressyr. Här kan ni se mångsidiga hästar i en ridklass med klassisk westernutrustning.
19,00 Ponnydressyr
Ponnyraser från Stallbacken rider dressyr och utmanar varandra i en ridklass. Här kan ni se många olika raser samtidigt visa sin ridbarhet.
19,30 Kallblodsdressyr
Kallblodsraser från Stallbacken rider dressyr och utmanar varandra i en ridklass. Se flera av de maffiga kallbloden samtidigt i paddocken, från små till stora!
20,00 Tricktävling
Att visa upp sina och hästarnas trick är populärt bland rasföreningarna på Stallbacken. Här kan ni se deltagarna utföra en hel del roliga och annorlunda trick.

Fredag 1 december

9,00 Ridlärarnas VIP dag
Mellan kl. 09,00-10,00 är Stallbacken abonnerad och öppen bara för dem som arbetar som ridlärare eller övrig ridskolepersonal på en ridskola ansluten till Svenska Ridsportförbundet, eller är legitimerad tränare och har föranmält till Ridsportförbundet.
10,00 Ponnyuppvisning
Svenska Connemarasällskapet, Svenska Welshponny & Cobföreningen, Avelsföreningen Svensk Ridponny, Exmoorponny Sällskapet, Svenska Haflingerföreningen och Svenska Fjordhästföreningen bjuder på en ponnyuppvisning med mångsidiga representanter från de olika raserna!
11,00 Svenska Shagya-arabföreningen & Svenska Lipizzanerföreningen – Riduppvisning
Shagya-araben är en ädel och okomplicerad rid- och körhäst med arabisk prägel, Lipizzanerhästens intelligens, temperament och lätthet till samling gör den utmärkt till hästsportens olika discipliner. Se dessa två i en härlig dressyr- och hoppuppvisning!
11,20 Svenska Föreningen för Irish Cob – Valet är lätt, en Irish Cob är komplett!
En formbar, uthållig och perfekt familjehäst i olika storlekar. Här kan du se denna mångsidiga hästras som ofta väcker uppmärksamhet med mycket tagel och färg!
11,40 Svenska Dartmoorsällskapet – Som gårdshäst
Näsuddens Hector tillsammans med matte Emely Lönnberg visar brukskörning för att sedan tillsammans med Rana’s Orkan visa hur mycket styrka det finns dessa små ponnyer.
12,00 Svenska Shetlandssällskapet – Agility
Shetlandsponnyn är en tålig och robust ponny som idag används av barn och vuxna inom alla olika discipliner, en arbetsvillig och lättlärd ponny som är både påhittig och smart. Här kan du se delar ur den populära och underhållande tävlingsgrenen agility.
12,30 Avelsföreningen Kaspisk Häst – Kadrilj
Den kaspiska hästen har i Sverige hittills varit en relativt ovanlig ras, men som nu börjat profilera sig inom många olika discipliner. Vi får nu se kaspiska hästar och deras duktiga unga ryttare i en tjusig kadrilj.
12,45 Svenska Shirehästföreningen – Störst på Stallbacken
Shirehästföreningen representerar två hästraser, Shirehäst och Clydesdale. Här kan du se dessa stora pampiga hästar, som är störst på Stallbacken i år, i uppvisningar som visar på deras mångsidighet och goda temperament
13,05 Svenska Tinkerhästsällskapet & Svenska Morganhästföreningen – WE
Working Equitation är en relativt ny men väldigt populär gren. Tinkerhästen är känd för sitt lugn och stora användningsområde. Tillsammans med den modiga, lyhörda och arbetsvilliga Morganhästen visar de idag toleransträning och Working Equitation.
13,35 Svenska Russavelsföreningen – Från forntid till framtid
Här får ni uppleva det första mötet häst – människa, arbete i skogen, den snabba landsvägshästen, ponnytravaren, ridhästen, arbete på töm och damsadelridning.
14,00 Svenska Lusitanosällskapet – välutbildade vackra hästar
Två stycken eleganta, ambitiösa och välutbildade lusitanohästar visar rasens framåtanda och lätthet för samling som gör den lämplig för svårare dressyrrörelser. Dessutom är den en utmärkt tävlingshäst även i övriga discipliner.
14,30 SAAB – Hållbara ryttare: optimal teknik och inverkan
Kom och lyssna på vilka hörnstenar du som ryttare bör ha på plats för att inverka optimalt på din häst. Sjukgymnasten Birthe Vogelius och Rose Mathisen, från dressyrens EM-lag, berättar om sina erfarenheter av detta och hur det hjälpt Rose och hennes häst
15,00 Svenska Islandshästförbundet Avel – Gångarter: utmaningar och belöningar
Möt en elitryttares vardag, hur de tränar inför kommande tävlingssäsong. Avelshingsten Prestur fre Haeli visas upp av sin ryttare Matilda Rolf under ledning av Nina Keskitalo.
15,30 Svenska New Forestföreningen – Ponnyn för alla
Från barnponny till tävlingsponny, New Foresten passar alla. Här får ni också se hur man utvecklar sin NF-talang till en stjärna på tävlingsbanorna, likväl till att få den att fungera som barnponny
16,00 Svenska Frieserhästföreningen – Svarta mäktiga hästar
Vackra, svarta frieserhästar visar sin mångsidighet och användbarhet i en showig uppvisning. Pampig, ståtlig och intelligent kännetecknar de svarta dansande hästarna med sina höga benrörelser.
16,20 Svenska Haflingerföreningen – The golden horse with the golden heart
Uthålliga, smidiga och arbetsvilliga gyllene haflinger visar upp sig – det är mångsidiga hästar som används inom såväl ridning som körning. Det finns ca 1800 haflinger i Sverige, passa på att se två av dem här i mässpaddocken utföra en spegelritt.
16,40 Svenska American Curlyhorse föreningen – Western
American Curly är en relativt ovanlig ras i Sverige. Det är en tålmodig, lugn och lättlärd häst som dessutom är allergivänlig. Här kan du se Eva Billberg och hennes Elvis i en westernuppvisning.
17,00 Svenska Basjkirhästföreningen – Dressyr och western
Från den allergivänliga rasen Basjkir visar Karelin av Basta och Rani Nambiar ridning helt utan utrustning och Hammarby Magdalina och Izabella Larsson visar dressyr. Lojala, lugna och intelligenta är några av egenskaperna för denna ”tama vildhäst”.
17,30 Svenska Miniatyrhästföreningen – En mångsidig häst i miniatyrformat
De deltagande miniatyrhästarna bjuder på fartfyllda och spännande uppvisningar från tävlingsklassen Versatility, inom enbets- och tandemkörning, hoppning, och visning vid hand. Här kan du se stora hästar i litet format utföra många olika grenar!
17,50 Svenska Arabhästföreningen – Beridet bågskytte
Det arabiska fullblodet är en av världens äldsta framavlade raser och är kända för sin uthållighet och skönhet. Här kan du se hur beridet bågskytte går till och hur hästarna tränas inför uppgiften.
18,10 Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen – Avel och användbarhet
Lennart Gustavsson berättar om hur avel och exteriör hänger ihop med hållbarhet och användbarhet samtidigt som den unga Elisa Svensson och hennes Spira visar Showmanship och Kristine Fransson kör sin välutbildade Donna. Dessutom kommer vi att presentera en av årets bästa och mesta unga visare!
18,40 Svenska Shagya-arabföreningen & Svenska Lipizzanerföreningen – Fartfylld show
Josefin Hedstrand med shagya-araben Legolas Zäta och Malin Lind med sin lipizzaner Siglavy Capriola Zingoalla visar upp de fartfyllda westerngrenarna pole bending och barrel race.
19,00 Agria Freestyle – Show där hund och förare utför valfritt lydnadsprogram
Hundsporten som tar tillvara på hundens individuella egenskaper och visar resultat av positiv hundträning med träningsglädje, kontakt, lyhördhet och samarbete i fokus. Freestyle ska vara roligt bade f ̊ ör förare och hund. Utstrålning och glädje!
19,30 Svenska Kiger och Mustangföreningen – Extreme Cowboy Race
Här visas det upp hur träningen går till för att få fram en ranchhäst som gör allt utan att tveka – där rasens otroliga mentalitet och snabba inlärningsförmåga ger sig tillkänna. Här kan ni se den ovanliga rasen Kiger Mustang i en fartfylld uppvisning.
19,50 Föreningen Nordsvenska Hästen – Trick med Nitro
Jessica Jacobsson och 5-åriga Nitro är här för att visa er trick och frihetsdressyr. Nitro rids och körs även till vardags och har tävlat i både dressyr, brukskörning och horsepulling. Även i år drar han Lady och Lufsen i julavslutningen!
20,10 Svenska Hästavelsförbundet – Agility
Raser från Stallbacken utmanar varandra i en agility-tävling, de små mot varandra och de stora mot varandra – därefter möts de i en final och bästa agilityekipage utses!

Lördag 2 december

9,00 Svenska Hästavelsförbundet – Exteriörbedömning
I Sverige har systematiskt arbete bedrivits för att förbättra exteriöra egenskaper, öka hållbarheten och minska antalet defekter hos de svenska hästarna. Att kunna visa upp sin häst korrekt för domare är en viktig träning som idag genomförs i mässpaddocken med olika raser från Stallbacken.
10,00 Svenska Shagya-arabföreningen & Svenska Lipizzanerföreningen – Fartfylld show
Josefin Hedstrand med shagya-araben Legolas Zäta och Malin Lind med sin lipizzaner Siglavy Capriola Zingoalla visar upp de fartfyllda westerngrenarna pole bending och barrel race.
10,30 Svenska Tinkerhästsällskapet & Svenska Morganhästföreningen – WE
Working Equitation är en relativt ny men väldigt populär gren. Tinkerhästen är känd för sitt lugn och stora användningsområde. Tillsammans med den modiga, lyhörda och arbetsvilliga Morganhästen visar de idag toleransträning och Working Equitation.
11,00 Svenska American Curlyhorse föreningen – Western
American Curly är en relativt ovanlig ras i Sverige. Det är en tålmodig, lugn och lättlärd häst som dessutom är allergivänlig. Här kan du se Eva Billberg och hennes Elvis i en westernuppvisning.
11,20 Avelsföreningen Kaspisk Häst – Kadrilj
Den kaspiska hästen har i Sverige hittills varit en relativt ovanlig ras, men som nu börjat profilera sig inom många olika discipliner. Vi får nu se kaspiska hästar och deras duktiga unga ryttare i en tjusig kadrilj.
11,35 Svenska Miniatyrhästföreningen – En mångsidig häst i miniatyrformat
De deltagande miniatyrhästarna bjuder på fartfyllda och spännande uppvisningar från deras tävlingsklasser, inom bland annat körning, hoppning, tricks, agility och visning vid hand. Här kan du se stora hästar i litet format utföra många olika grenar!
12,00 Svenska Föreningen för Irish Cob – Valet är lätt, en Irish Cob är komplett!
En formbar, uthållig och perfekt familjehäst i olika storlekar. Här kan du se denna mångsidiga hästras som ofta väcker uppmärksamhet med mycket tagel och färg!
12,30 Svenska Russavelsföreningen – Från forntid till framtid
Här får ni uppleva det första mötet häst – människa, arbete i skogen, den snabba landsvägshästen, ponnytravaren, ridhästen, arbete på töm och damsadelridning.
13,00 Svenska New Forestföreningen – Ponnyn för alla
Från barnponny till tävlingsponny, New Foresten passar alla. Här får ni också se hur man utvecklar sin NF-talang till en stjärna på tävlingsbanorna, likväl till att få den att fungera som barnponny.
13,30 Svenska Islandshästförbundet Avel – Framgångsrik avel från idé till resultat
Titta på och lyssna till några av världens mest framgångsrika ryttare och uppfödare inom Islandshästavel. I uppvisningen deltar bland annat Olil Amble, Vignir Jonasson och avelshingsten Ivan från Hammarby, svenskfödd avelshingst och VM-guld medaljör.
14,00 Avelsföreningen Svensk Ridponny – Riddare
En atletisk, energisk och ädel barn- och tävlingsponny till ridsportens alla discipliner. Här visar Edvin Nilsson och hans Nors Broder Tuck en fartfylld uppvisning som riddare.
14,30 Svenska Shetlandssällskapet – Agility
Shetlandsponnyn är en tålig och robust ponny som idag används av barn och vuxna inom alla olika discipliner, en arbetsvillig och lättlärd ponny som är både påhittig och smart. Här kan du se delar ur den populära och underhållande tävlingsgrenen agility.
15,00 Svenska Lusitanosällskapet – Välutbildade vackra hästar
Två stycken eleganta, ambitiösa och välutbildade lusitanohästar visar rasens framåtanda och lätthet för samling som gör den lämplig för svårare dressyrrörelser. Och det är även en utmärkt tävlingshäst i övriga discipliner.
15,30 Svenska Haflingerföreningen – The golden horse with the golden heart
Uthålliga, smidiga och arbetsvilliga gyllene haflinger visar upp sig – det är mångsidiga hästar som används inom såväl ridning som körning. Här kan du se två av rasens härliga representanter visa upp sig i en spegelritt.
15,45 Svenska Arabhästföreningen – Beridet bågskytte
Det arabiska fullblodet är en av världens äldsta framavlade raser och är kända för sin uthållighet och skönhet. Här kan du se hur beridet bågskytte går till och hur hästarna tränas inför uppgiften.
16,10 Svenska Fjordhästföreningen – Mångsidighet när den är som bäst!
Fjordhästen är smidig körhäst, en häst för ridning i skog och mark samt dessutom en tålig ungdomshäst lampad f ̈ ör tävlingar i hoppning, dressyr och körning. Här kan du se Gulmåras Zeke och Marta Persson, en stor och rörlig fjordhäst som startat MSV C dressyr, vunnit dressyrchampionatet och blivit placerad på 2:a plats på Fjord-SM.
16,40 Avelsföreningen Svensk Ridponny – Dressyr
En atletisk, energisk och ädel barn- och tävlingsponny till ridsportens alla discipliner. Här kan du se en SB My BoNoPe och Cecilia Kovra Johansson i en tjusig dressyruppvisning.
17,00 Svenska Kiger och Mustangföreningen – Extreme Cowboy Race
Här visar de hur det kan gå till när de driver kor uppe i bergen i Colorado – där rasens otroliga mentalitet och snabba inlärningsförmåga ger sig tillkänna. Här kan ni se den ovanliga rasen Kiger Mustang i en fartfylld uppvisning.
17,30 Agria Ponnytrav – Upptäck trav!
Vill du bli kusk eller montéryttare? Eller både och? Kom, kolla och upptäck trav och ta reda på hur det går till, kanske är du nästa kusk eller montéryttare!
18,00 Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen – Avel och användbarhet
Lennart Gustavsson berättar om hur avel och exteriör hänger ihop med hållbarhet och användbarhet samtidigt som den unga Elisa Svensson och hennes Spira visar Showmanship och Kristine Fransson kör sin välutbildade Donna.
18,30 Föreningen Nordsvenska Hästen – Trick med Nitro
Jessica Jacobsson och 5-åriga Nitro är här för att visa er trick och frihetsdressyr. Nitro rids och körs även till vardags och har tävlat i både dressyr, brukskörning och horsepulling. Även i år drar han Lady och Lufsen i julavslutningen!
18,50 Svenska Shirehästföreningen – Störst på Stallbacken
Shirehästföreningen representerar två hästraser, Shirehäst och Clydesdale. Här kan du se dessa stora pampiga hästar, som är störst på Stallbacken i år, i uppvisningar som visar på deras mångsidighet och goda temperament.
19,20 Svenska Frieserhästföreningen – Svarta mäktiga hästar
Vackra, svarta frieserhästar visar sin mångsidighet och användbarhet i en showig uppvisning. Pampig, ståtlig och intelligent kännetecknar de svarta dansande hästarna med sina höga benrörelser.
20,00 Svenska Hästavelsförbundet – Hoppning
Här kan du se olika raser från Stallbacken utmana varandra i en hopptävling. Allt ifrån små ponnyer till stora hästar deltar, deras ryttare gör sitt absolut bästa för att vinna!
21,00 Svenska Hästavelsförbundet – Handlerhoppning
Raser från Stallbacken utmanar varandra i en hopptävling vid hand, då det krävs mod, list och ett gott samspel. Kom och upplev härlig underhållning, god stämning och målmedvetna hästar och förare!

Söndag 3 december

9,00 Svenska Hästavelsförbundet – Exteriörbedömning
I Sverige har systematiskt arbete bedrivits för att förbättra exteriöra egenskaper, öka hållbarheten och minska antalet defekter hos de svenska hästarna. Att kunna visa upp sin häst korrekt för domare är en viktig träning som idag genomförs i mässpaddocken med olika raser från Stallbacken.
10,00 Svenska New Forestföreningen – Ponnyn för alla
Från barnponny till tävlingsponny, New Foresten passar alla. Här får ni också se hur man utvecklar sin NF-talang till en stjärna på tävlingsbanorna, likväl till att få den att fungera som barnponny.
10,30 Svenska Islandshästförbundet Avel – Ungdomars inställning till häst
En clinic om mål, tävling, kunskap och attityd, Jamila Berg visar ur hon tränar en av sina elever. Hon ger även svar på publikens frågor. Kom och ställ era frågor och se hur Jamila jobbar med häst och ryttare.
11,00 Avelsföreningen Svensk Ridponny – Dressyr
En atletisk, energisk och ädel barn- och tävlingsponny till ridsportens alla discipliner. Här kan du se en SB My BoNoPe och Cecilia Kovra Johansson i en tjusig dressyruppvisning.
11,20 Svenska Basjkirhästföreningen – Dressyr och western
Från den allergivänliga rasen Basjkir visar Karelin av Basta och Rani Nambiar ridning helt utan utrustning och Hammarby Magdalina och Izabella Larsson visar dressyr. Lojala, lugna och intelligenta är några av egenskaperna för denna ”tama vildhäst”.
11,50 Svenska American Curlyhorse föreningen – Western
American Curly är en relativt ovanlig ras i Sverige. Det är en tålmodig, lugn och lättlärd häst som dessutom är allergivänlig. Här kan du se Eva Billberg och hennes Elvis i en westernuppvisning.
12,10 Svenska Kiger och Mustangföreningen – Extreme Cowboy Race
Här visas det upp hur träningen går till för att få fram en ranchhäst som gör allt utan att tveka – där rasens otroliga mentalitet och snabba inlärningsförmåga ger sig tillkänna. En fartfylld uppvisning med den ovanliga rasen Kiger Mustang.
12,30 Svenska Shetlandssällskapet – Agility
Shetlandsponnyn är en tålig och robust ponny som idag används av barn och vuxna inom alla olika discipliner. Det är en arbetsvillig och lättlärd ponny som är både påhittig och smart. Här kan du se delar ur den populära och underhållande tävlingsgrenen agility.
13,00 Svenska Dartmoorsällskapet – I ett litet rött paket
Näsuddens Hector och Rana’s Orkan tillsammans med matte Emely Lönnberg visar upp sig i en show där de klättrar, kryper och hoppar. Kom och upplev mångsidiga ponnyer lösa spännande uppdrag.
13,30 Svenska Frieserhästföreningen – Svarta mäktiga hästar
Vackra, svarta frieserhästar visar sin mångsidighet och användbarhet i en showig uppvisning. Pampig, ståtlig och intelligent, det kännetecknar de svarta dansande hästarna med sina höga benrörelser.
14,00 Svenska Miniatyrhästföreningen – En mångsidig häst i miniatyrformat
De deltagande miniatyrhästarna bjuder på fartfyllda och spännande uppvisningar från deras tävlingsklasser, inom bland annat hoppning, tricks och agility. Här kan du se stora hästar i litet format utföra många olika grenar!
14,25 Svenska Haflingerföreningen – The golden horse with the golden heart
Uthålliga, smidiga och arbetsvilliga gyllene haflinger visar upp sig – det är mångsidiga hästar som används inom såväl ridning som körning. Här kan du se två av rasens härliga representanter visa upp sig i en spegelritt.
14,40 Svenska Shirehästföreningen – Störst på Stallbacken
Svenska Shirehästföreningen representerar två hästraser, Shirehäst och Clydesdale. Här kan du se dessa stora pampiga hästar, som är störst på Stallbacken i år, i en uppvisning som visar på deras mångsidighet och goda temperament.
15,00 Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen – Avel och användbarhet
Lennart Gustavsson berättar om hur avel och exteriör hänger ihop med hållbarhet och användbarhet samtidigt som unga Elisa Svensson och hennes Spira visar Showmanship och Kristine Fransson kör sin välutbildade Donna.
15,25 Svenska Hästavelsförbundet – Exteriörclinic med Welsh & Ardenner
Exteriördomarna Liselotte Erixon och Lennart Gustavsson pratar om likheter och olikheter mellan avel, exteriör och användbarhet hos de deltagande representanterna Donna och Spira, Ardenner och Salstas Splendid och Menai Christohper, Welsh. Här kommer även en av årets bästa och mesta unga visare upp sig!
15,45 Clinic med deltagare från Stjärnornas Hoppning
Några av årets stjärnor från TV-programmet kommer och hälsar på hos oss på Stallbacken i en clinic med stjärntränaren Lena Bredberg. Missa inte det!
16,20 Svenska Connemara Sällskapet och Exmoorponny Sällskapet – Hoppning
Här kan ni se de två olika rasernas duktiga representanter visa upp sin ridbarhet och hoppvilja, den energiska och tåliga Exmoorponnyn ihop med Connemaran som kallas för den lilla hästen med det stora hjärtat.
16,40 Föreningen Nordsvenska Hästen – Trick med Nitro
Jessica Jacobsson och 5-åriga Nitro är här för att visa er trick och frihetsdressyr. Nitro rids och körs även till vardags och har tävlat i både dressyr, brukskörning och horsepulling. Även i år drar han Lady och Lufsen i julavslutningen!
17,00 Årets Kallblod – Prestigefylld tävling om vem som är årets vackraste kallblod 2017
Sedan många år tillbaka har det blivit en tradition att de svenska kallblodsföreningarna arrangerar tävlingen Årets Kallblod. Detta är en tävling mellan raserna Ardenner, Nordsvensk, Fjordhäst, Shire, Clydesdale, Tinker och Irish Cob, där exteriört bästa kallblod utses
18,00 Svenska Russavelsföreningen – Från forntid till framtid
Här får ni uppleva det första mötet häst – människa, arbete i skogen, den snabba landsvägshästen, ponnytravaren, ridhästen, arbete på töm och damsadelridning.
18,30 Svenska Tinkerhästsällskapet & Svenska Morganhästföreningen – WE
Working Equitation är en relativt ny men väldigt populär gren. Tinkerhästen är känd för sitt lugn och stora användningsområde. Tillsammans med den modiga, lyhörda och arbetsvilliga Morganhästen visar de idag toleransträning och Working Equitation.
19,00 Svenska Föreningen för Irish Cob – Valet är lätt, en Irish Cob är komplett!
En formbar, uthållig och perfekt familjehäst i olika storlekar. Här kan du se denna mångsidiga hästras som ofta väcker uppmärksamhet med mycket tagel och färg!
19,30 Svenska Arabhästföreningen – Beridet bågskytte
Det arabiska fullblodet är en av världens äldsta framavlade raser och är kända för sin uthållighet och skönhet. Här kan du se hur beridet bågskytte går till och hur hästarna tränas inför uppgiften.
20,00 Svenska Shagya-arabföreningen & Svenska Lipizzanerföreningen – Riduppvisning
Shagya-araben är en ädel och okomplicerad rid- och körhäst med arabisk prägel, Lipizzanerhästens intelligens, temperament och lätthet till samling gör den utmärkt till hästsportens olika discipliner. Här kan du se mångsidigheten hos dessa bägge raser.