Nu drar Dressage Power Future Stars igång - Sweden International Horse Show

Nu drar Dressage Power Future Stars igång

  0 Comments

Kvaldags! Tävlingen Dressage Power Future Stars är en satsning sprungen ur visionen att fylla tomrummet mellan unghästchampionaten och Grand Prix. Tävlingen är öppen för sju- till nioåriga dressyrhästar med höga ambitioner – finalen rids såklart på Friends Arena under Sweden International Horse Show 2017.

Nytt för i år är att man kan börja kvala redan nu. Från och med vecka 6 är tävlingen öppen för anmälan och du får det här året lov att rida tio kvaltävlingar under säsongen. Nytt är det också att det endast behöver vara två startande i klassen för att kval ska räknas.

Är man anmäld till tävlingen gäller alla nationella FEI:s Prix S:t Georges 2009 som kvaltävlingar framtill den 29 oktober 2017. Man får som mest ha ridit tio kval, varav de två bästa resultaten är de som kommer att räknas. Resultaten skickas in, och de sex bästa 7-9-åringarna väljs ut och får göra upp om segern på Friends Arena under årets upplaga av Sweden International Horse Show. Finalen går dessutom i Intermediaire I kür.

För att få delta ska ekipaget vara kvalificerade för Regional Msv: A

Tävlingsregler och anmälan hittas på Svenska Ridsportförbundets hemsida, eller via länk: http://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_53824/cf_559/Dressage_Power_Future_Stars_Regler_3_160604.PDF

För mer information, besök Dressage Powers hemsida www.dressagepower.se/futurestars/

Eller maila till info@dressagepower.se

Fakta Dressage Power:

Efter fjolårets pangsuccé med den nya tävlingen, Dressage Power Future Stars, ser den starka duon bakom Dressage Power, Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna, fram emot ett spännande 2017. 

Dressage Power är ett nystartat eventbolag med målet att utveckla och stärka den svenska dressyrsporten.  Med en önskan att tillsammans med samarbetspartners, sponsorer och arrangörer utveckla och förbättra sportens förutsättningar inom flera områden. Genom att skapa event och vara medarrangörer till tävlingar i allt från ponny- till internationella elitklasser, kommer Dressage Power att arbeta för att väcka intresse för dressyrsporten genom att göra den mer tillgänglig och intressant för publiken