Ny sportchef borgar för kvalité - Sweden International Horse Show

Ny sportchef borgar för kvalité

  0 Comments

När ridsportens organisation bakom de 21 evenemangen av Stockholm International Horse Show flyttar över till Friends Arena passar de på att anställa en av Sveriges största sportprofiler Malin Baryard Johnsson.

Evenemangets ordförande Ulf Rosengren förklarar varför:

-Genom att anställa Malin visar vi att vi tar den sportsliga delen av evenemanget på största allvar och har ambitioner att ständigt utvecklas. Vi har vant oss vid att ha väldigt bra ryttare på våra stora tävlingar i Sverige och det är bland annat Malins jobb att se till att vi fortsätter att ha mycket hög klass när vi kommer till Friends Arena, säger Ulf Rosengren, ordförande SIHS.

2013 lyckades ni få Top Ten-finalen till Globen. Är det den nivån ni vill ligga på?

– Gärna. Top Ten gav en extra nerv åt årets tävlingar och finalen skapade en magisk stämning på läktaren. Där ser vi hur mycket bra ryttare och bra tävlingar betyder. Vi kommer att arbeta hårt för att få hit de bästa ryttarna även kommande år.

Ni byter arena och många frågar sig varför?

– Vi har helt enkelt växt ur Globen och att fortsätta där var aldrig ett alternativ. När vi jämförde olika alternativ och möjligheten att arrangera ett stort hästevenemang så fanns det till slut bara ett alternativ, Friends Arena.

Men hur känns det att lämna Globen efter så många år?

– Lite vemodigt förstås. Vi har haft 21 fantastiska år och Globen har en speciell atmosfär. Men nu får vi möjlighet att göra lite mer och skapa samma fina stämning i Friends Arena. Framför allt är det mässan och framridningsområdet som blir större och bättre. Själva tävlingsarenan ska bli lika intim och stämningsfull som den varit i Globen.

Först ryttar-VM och sedan 21 år med Stockholm International Horse Show. Hur lyckas du ladda om med nytt namn, ny organisation och ny arena?

– Det är inga problem alls, det är bara inspirerande. Vi får in flera nya funktioner och personer och inte minst att Malin kommer med som sportchef är oerhört roligt. Jag ser verkligen fram emot 2014 och att få börja arbeta med det nya Sweden International Horse Show.