Nya stjärnor tar sats mot Friends Arena - Sweden International Horse Show

Nya stjärnor tar sats mot Friends Arena

  0 Comments

OBS! Ny tid  – se dem i finalen söndag kväll!
För femte året i rad ska kändisar lära sig rida i Barnkanalens Stjärnhoppningen. Vi följer deltagarna i Stjärnhoppningen som under ett halvårs tid lär sig rida för att till sist tävla i en final på Sweden International Horse Show den 3 december.

Deltagare i år är Happy Jankell, Carolina Gynning, Dermot Clemenger, Hanna Persson, Arantxa Álvarez och Lucas Simonsson. Programledare är Rickard Olsson.

Nytt för i år är att stjärnorna kommer bestå av tre erfarna deltagare från tidigare säsonger och tre nya, oerfarna deltagare. En ny och en gammal deltagare kommer bilda lag och genomföra resan under Stjärnhoppningen tillsammans. I finalen på söndagskvällen under SIHS kommer de nya deltagarna rida en lättare bana, och de mer erfarna ryttarna får en svårare utmaning.

– Det finns ett stort intresse för hästar och ridning i TV. Stjärnhoppningen är ett sätt för oss att möta det intresset, säger Marion Jernråda, projektledare på SVT.

För program och biljetter till söndag kväll se här

De par som nybörjare och veteraner ingår i är:

 • Nybörjaren Hanna Persson och veteranen Happy Jankell
 • Nybörjaren Lucas Simonsson och veteranen Carolina Gynning
 • Nybörjaren Arantxa Álvarez och veteranen Dermot Clemenger

Som tidigare rider deltagarna i sex månaders tid mellan inspelningsstarten och finalen på Sweden International Horse Show.

Genom att låta folkkära profiler ställas inför utmaningen att lära sig rida på sex månader, visar vi nya sidor hos dem, och ser dem få förståelse och ödmjukhet inför det svåra med att lära sig rida. Vissa av dem behöver övervinna sina rädslor, vilket är också är viktigt att skildra.

FAKTA

Mer om nybörjarna:

 • Arantxa Álvarez, 25 år, Malmö. Ursprungligen från Norrköping. Har tidigare programlett Morgonpasset i P3, varit publikens ambassadör under Musikhjälpen och är programledare på Random Mix på Barnkanalen. Har varit en av deltagarna i Idol.
 • Hanna Persson, 29 år, Stockholm men ursprungligen från Sundsvall. Även kallad HanaPee. Programledare och bloggare, är programledare i ”Hanna badar med en kändis”.
 • Lucas Simonson, 25 år, Göteborg. YouTubestjärna, som med sina vänner i JLC för varje klipp de lägger upp roar hundratusentals svenskar på YouTube.

Mer om veteranerna:

 • Happy Jankell, 23 år, Stockholm. Skådespelare som slog igenom 2012 i tv-serien Portkod 1321 och har setts i tv och film sedan dess. Happy var med i Stjärnhoppningen 2015.
 • Dermot Clemenger, 44 år, Örebro. Flerfaldigt prisbelönt dansare och domare som under ett flertal år var jurymedlem i Let’s Dance. Dermot var med i Stjärnhoppningen 2016.
 • Carolina Gynning, 39 år, Stockholm. Konstnär, entreprenör och fotomodell. Blev känd i Big Brother och har tävlat på Sweden International Horse Show i Stjärnstafetten. Har egen häst.

Mer om personerna omkring:

 • Kristian von Krusenstierna är ansvarig för hästarnas välmående som häst- och säkerhetsansvarig, vilket är nytt för i år. Han är landslagsryttare inom dressyr med framgångar både nationellt och internationellt och har själv deltagit i flera OS.
 • Lena Bredberg är stjärnornas tränare. Hon är B-tränare i fälttävlan och C-tränare i hoppning. Hon är även landslagscoach och förbundskapten för ponnylandslaget i fälttävlan, ridinstruktör (RIK II) och märkesdomare i dressyr.
 • Rickard Olsson är vår programledare, som också har deltagit och vunnit Stjärnhoppingen två år i rad.

Första programmet sänds 29 oktober 2017.

Sammanlagt sex avsnitt går i Barnkanalen varje söndag 19:15-19:45.

Sista avsnittet sänds från Friends Arena den 3 december, i SVT Play och Barnkanalen 19.55-20.40.

Sociala medier:
@svt_hastar (instagram)
SVT Stjärnhoppningen (facebook)