Peder sätter formen - Sweden International Horse Show

Peder sätter formen

  0 Comments

Ryttaren och konstnären Peder Fredricsson har skapat logotypen för Sweden International Horse Show.
Men Peder avslöjar att även fru Lisen Bratt Fredricson hade en avgörande del av skapandet.

När Sweden International Horse Show skulle ta fram en ny logotype fanns hjälp att få inom den närmsta ryttarkretsen. Ryttaren och konstnären Peder Fredricson fick uppdraget.
– Jag arbetar mycket med att utveckla och designa olika logotyper och det här uppdraget var förstås extra spännande eftersom jag känner till evenemanget så bra, berättar Peder.

Berätta hur du kom på formen?
– Jag arbetade med idén om en Pegasus. Jag satt och pillade med två förslag en sen kväll, då kom Lisen med idén att prova en häst framifrån. Den tog kanske bara 30 sek att göra men så är det ofta när man träffar rätt. Jag gillar att det är ett tydligt märke men också att den har fart och känns levande.

Är det så, att det känns när det är rätt?
-Ja, verkligen. Så är det, det bästa och självklara går ofta till så, det går fort. Nu är logotypen enkel och tydlig och den speglar känslan i evenemanget väldigt väl.

Hur många logotyper gör du per år?
– Nästan för många. Jag har hela tiden några uppdrag liggande och det här kan jag syssla med bredvid min ryttarkarriär, jag samlar på mig inspiration. När jag målar är det mer intensivt, då försvinner jag in i den bubblan.

Peder Fredricson vann flera klasser under årets tävlingar och sätter punkt för en framgångsrik helg med att presentera logotypen för evenemanget 2014.
– Jag får förstår lite extra press på mig nästa år men det är bara trevligt. Det ska bli roligt att tävla i ett evenemang som har en logotyp som jag skapat.