Regler och prissumma för Saab Top 10 Dressage - Sweden International Horse Show

Regler och prissumma för Saab Top 10 Dressage

  0 Comments

Svenske nyblivne EM-bronsmedaljören Patrik Kittel samlade guldmedaljören Isabell Werth (GER) och silvermedaljören Cathrine Dufour (DEN) på en presskonferens för att berätta om en av världens största dressyrsatsningar – Saab Top 10 Dressage.

-Vi har länge pratat om att vi skulle vilja ha en Top 10 till dressyren flera försök har gjorts tidigare men ingen har orkat genomföra det till slut. Det är fantastiskt att det nu blir verklighet.  Jag var otroligt imponerad av arenan på Friends, en härlig show med massor av entusiastisk publik. Det gav definitivt mersmak efter första besöket, säger världsettan Isabell Werth.

Patrik Kittel som är en av hjärnorna bakom tävlingen berättar om hur uttagningarna kommer att gå till.

– Jag vill att att det verkligen ska vara världens nu bästa ryttare som kommer till start. De åtta främsta på FEIs världsranking oktober 2017 kommer att bjudas in ( varav en ska vara den högst rankade svenska ryttaren) + två wild cards. Dessa två wild cards kommer att användas så att det ekipage som är i bäst form för tillfället kommer att få möjlighet att komma och tävla. Allt för att de verkligt bästa ska vara på plats.

-Jag kommer även ha två uttagna reserver. Tanken är att det ska vara 10 som kommer till start.

Det är världens nu största dressyrsatsning och det erbjuds stora prispengar.

-Engagemanget från sponsorn Saab gör det möjligt att nu för första gången få riktigt stora prispengar till dressyrsporten, säger Kittel.

Prispengar 2017: 158 000 €   +  en VW Tiguan
Plan för prispengar 2018: 250 000 € +  en VW Tiguan

Danska toppryttaren och EM silvermedaljören Cathrine Dufour är också på plats på presskonferensen. Hon var en av de ryttare som startade i Friends Arena 2016. Hon säger så här om att rida inför Stockholmspubliken.

-De är en helt otrolig arena och publik. Att få rida och tävla inför en så engagerad och stor publik är helt enormt.

Saab Top 10 Dressage  rids under lördag och söndag förmiddag den 2-3 dec.  Se här för program och biljetter.