Stort tack för i år! - Sweden International Horse Show

Stort tack för i år!

  0 Comments

Nu är årets hästigaste helg i Stockholm slut och vi börjar packa ihop och summera. Vi har fått följa spännande shownummer, sett på tomten, på Peder & Steffi, Kittel & Werth, gulliga ponnyer och några av världens bästa hästatleter – show och tävling på högsta nivå helt enkelt. Det är ju att få se på friska hästar som vi alltid siktar på i vårt yrke och vi har haft så kul! Axel finns på plats tills den sista hästen har åkt hem vilket brukar vara någon gång under måndagen. Hästarna som åker utomlands behöver hälsointyg från Jordbruksverket, 4 dagars hästverksamhet packas ihop och hästarna kommer lastas- det förlöper oftast alldeles strålande men eftersom det är FEI hästar på plats följer man förstås deras reglemente som säger att det ska finnas en behandlande veterinär tillgänglig på tävlingsplatsen tills dess att sista häst har lämnat.

Axel är tacksam för att han har haft en väldigt lugn helg, troligen den lugnaste på de senaste 5 åren. Trots att en bra bit över 300 hästar har samlats på Friends Arena så är allt han behövt göra att se till något litet skrubbsår och andra småblessyrer, det är faktiskt smått otroligt när man som hästmänniska vet hur lite som ska till för att något ska gå snett. Detta är ett bevis på att ryttare, team, funktionärer, publik och organisationen fungerar som det är tänkt när man samlar över en kvarts miljon hästar på en inomhusarena i huvudstaden- ingen häst, ingen fest!

Vi hoppas ni har uppskattat våra inlägg i bloggen och att ni har haft lika roligt som vi har!

/Eva Olsson, Silje Kynningröd och Tobias Wrangberg

(och kommer du på i efterhand att du vill ställa någon allmän fråga om precis vad som helst som gäller hästhälsa är det helt ok att skicka ett mail till veterinarerna@swedenhorseshow.se eller info@hastklinik.se)

Kramgoa Mulle- världens mest okomplicerade patient:

Glad veterinär i Mixed zone:

Fantastiska Klimke:

Hästkrafter på riktigt:

Eftersnack:

Årets hederspristagare Astrid Olin och den nya biltjuven (?) Stephanie Holmén:

Henrik fokuserar:

Dressage Power Future Stars Rebecka Mauléon;