Tyska toppduon klar för Saab Top 10 - Sweden International Horse Show

Tyska toppduon klar för Saab Top 10

  0 Comments

Tyska toppduon Helen Langehanenberg och Dorothee Schneider är klar för stortävlingen Saab Top 10 Dressage i Friends Arena.
– Saab Top 10 samlar världsryttare på ett sätt som är helt unikt, säger Patrik Kittel, som ansvarar för inbjudningarna till tävlingen.

Ekipagen från världsrankingens topp-tio fyller på startfältet i dressyren under Sweden International Horse Show. Helen Langehanenberg och Dorothee Schneider är två giganter från det tyska landslaget med flertalet medaljer från internationella mästerskap. Tillsammans red de i det tyska guldlaget vid EM i Göteborg 2017 och vid OS i London 2012 blev det ett lagsilver tillsammans.

Dorothee Schneider red dessutom i det tyska guldlaget både på VM i Tryon tidigare i höstas och vid OS i Rio de Janeiro 2016. Med Sammy Davis Jr ligger hon sjua på världsrankingen.

Helen Langehanenberg var trea i Saab Top 10 förra året och deklarerade redan då:
– Jag kommer tillbaka nästa år!
Med Damsey FRH var Langehanenberg nyligen världscuptvåa i Herning. Ekipaget tog också en världscupseger i Neumünster tidigare i år. Helen Langehanenberg är åtta på världsrankingen och en av bara fem ryttare i världen som ridit på över 90 procent i Grand Prix kür.

Langehanenberg och Schneider ansluter till en skara riktiga toppryttare som är klara för start i Friends Arena. Hela det tyska guldlaget från EM i Göteborg kommer att vara på plats!

5 av 10 ryttare är klara för Saab Top 10 Dressage:
Isabell Werth – Weihegold OLD
Patrik Kittel – häst ej klar
Therese Nilshagen – Dante Weltino OLD
Dorothee Schneider – Sammy Davis Jr
Helen Langehanenberg – Damsey FRH

Tävlingen Saab Top 10 Dressage, som i år har prispengar på 2,5 miljon kronor, arrangeras inom ramen för Sweden International Horse Show den 2 – 3 december.

Dressyren under SIHS:
Fredag förmiddag – Nationella eliten kommenterad av Patrik Kittel och Saab Top 10-ryttare
Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage, Grand Prix
söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage, Grand Prix Kür