Uttagning av showhästar - Sweden International Horse Show

Uttagning av showhästar

  0 Comments

Under tisdagen samlades ett tiotal hästar på Stora Wäsby gård för att testas till showinslagen under Sweden International Horse Show i december. Trots kylan hade hästägarna tagit sig några mil med sina hästar för att se om de kunde kvala in.

Testryttare var ett gäng veteraner från showinslagen tidigare år. Backyard Babies sångare Nicke Borg, kampsportaren och numera fullblodsryttaren Musse Hasselvall, musikalartisten Thérèse ”Terran” Andersson och mångsysslaren Caroline af Ugglas. De båda tjejerna, som har egna hästar, rider nästan dagligen och samtliga var egentligen lite för ridskickliga för att vara testpiloter som nybörjare så de fick låtsas tappa balansen lite då och då.

Musse Hasselvall, Nicke Borg och Caroline af Ugglas var några av testryttarna. Foto: Haide Westring

Under ansvarig tränare Lena Bredbergs ledning red först hästägaren ett varv på banan och sedan hoppade en av testpiloterna upp. Av de hästar som var på plats gick några stycken genom säkerhetsansvarig Kristian von Krusenstiernas kritiska öga. Det bestämdes även att hålla en till uttagning inom kort då snövädret hade stökat till det för en del som anmält sitt intresse.

Kristian von Krusenstierna höll ett vakande öga över uttagningarna. Foto: Haide Westring.

Caroline tycker att hästarnas främsta egenskap bör vara att de är stabila, balanserade och snälla medan Musse vill sätta som främsta egenskap att de bjussar på sig när de kommer lite snett eller fel på hindren.

– En viktig egenskap är att de måste kunna behålla lugnet när de kommer in på den stora arenan då ryttarna kommer vara väldigt nervösa, sa Nicke .

Dagen avslutades med att Musse tappade ena stigbygeln och kände sig lite obalanserad så han släppte den andra och ena handen för att hitta balans igen. Testpatrullen konstaterade då återigen att ryttarna var väldigt duktiga på att rida.

Musse Hasselvall diskuterar med tränare Lena Bredberg. Foto: Haide Westring

Sweden International Horse Show 30 november – 3 december
Se program och köp biljetter HÄR