Vi är redo för hästfest! - Sweden International Horse Show

Vi är redo för hästfest!

  0 Comments

Snart är det dags!

Vi har sedan 2015 arbetat med Veterinärbloggen och rapporterat om hästar, ryttare, grooms och veterinärerna som alla ser till att vi får uppleva stor hästsport och underhållning mitt i Stockholm.

Vår förhoppning är att informera, utbilda och underhålla och vi vill inget hellre än att ni läsare engagerar er och kommer med förslag och idéer på hur vi kan producera en blogg som upplevs nyttig för alla med ett hästintresse. Vårt mål som veterinärer är ju det samma som hos alla er hästälskare – en frisk och sund häst som presterar.

Tanken även i år är att ni skall få en inblick i hur hästarna som kommer anlända till Friends arena har det och komma lite ”behind the scenes”! Vi blir mycket glada för alla frågor och funderingar så maila: veterinarerna@swedenhorseshow.se. Det kommer också finnas möjlighet att ställa frågor via Sweden International Horse Show’s Instagram och Facebook. Ni får väldigt gärna skicka med en bild på er själva och/eller er häst – det är alltid roligt med hästbilder i bloggen!

Vi som kommer ansvara för bloggen är som tidigare veterinär Eva Olsson och bloggens redaktör Silje Kynningröd. Vi hämtar även in förstärkning i form av veterinär Tobias Wrangberg och hoppas att vi kan leverera den bästa Veterinärbloggen någonsin! Hästarnas välmående, både på arenan och runt om i Sveriges alla stall är vårt fokus. Axel Wallman är som vanligt FEI treating vet och ansvarar för all vård som hästarna på Friends eventuellt kan behöva (vi hoppas som vanligt att han får väldigt lite att göra).

Vill du veta mer om oss som kommer skriva i bloggen, look no further;

Axel Wallman: Axel avslutade veterinärstudierna 2010 och drog direkt till Tyskland där han jobbade med Dr. Björn Nolting. Axel kom till Mälaren Hästklinik 2013 och har sedan fortsatt utvecklas i rasande fart. I dag har Axel med sin ISELP-utbildning och överlägsna ultraljudsteknik tränare och ryttare från alla hästsportens grenar och högsta nivå som kunder och samarbetspartners. Axel är också landslagsveterinär för 4 hopplandslag; ponny, children, junior och young rider. Han är FEI veterinär och håller kurser och föredrag för både veterinärer och alla som ingår i stödapparaten kring de riktiga sportsutövarna- hästarna!

Marianne Lindsjöö: Marianne är veterinär sedan 1983 och jobbar framför allt med hästar i sin privata praktik på Södertörn söder om Stockholm. Hon har under många år varit uppfödare av hopphästar och har just nu två egna hästar som fyller fritiden. Av alla veterinärer på plats under Sweden International Horse Show är Marianne den enda som har varit med sedan starten i Globen för 24 år sedan.

Tobias Wrangberg: Tobias är ett energiknippe som tog veterinärexamen i januari 2017. Efter studietiden jobbade han bland annat med ett forskningsprojekt där de tittade på rörelseasymmetrier hos ridhästar, allt från oinridna 2-åringar, till tävlingshästar på elitnivå. Innan Tobias pluggade jobbade han i ett hoppstall under ett par år och har även tävlat i hoppning. Fritiden spenderas till stor del i stallet och med sin sambo, han försöker även passa på att resa när tillfälle ges. (Fast det hinner han ju i ärlighetens namn aldrig.)

 

Eva Olsson: Eva var klar med sina studier 2013. Hon rymde från landet efter att först ha jobbat på hästkliniken vid Universitetsdjursjukhuset SLU for att skaffa sig värdefull erfarenhet i New Jersey och Wellington. Dessa erfarenheter utnyttjar hon nu för fullt på polikliniken vid Mälaren Hästklink. Eva ingår både i klinikens ambulatoriska team som gör hembesök, är ansvarig för klinikens MRI verksamhet, håller föredrag för kunder och är med och producerar artiklar med nyttig information till hästintresserade i till exempel Hippson och Min Häst – en aktiv tjej med andra ord! När Eva ibland är ledig (plötsligt händer det) är det stjärnan Majsan som gäller. Eva till vänster, Silje till höger och Evas guldklimp Majsan i mitten:

Silje Kynningröd: Silje är inte alls veterinär (både spruträdd och lättäcklad) utan är bloggens redaktör vars uppgift är att hålla styr på veterinärerna och blogga om saker som inte är medicinskt relaterat. Silje jobbar som marknadsansvarig vid Mälaren Hästklinik och när hon inte gör det är det hästar som tar upp livet. Hon är också ponnymamma, något som tydligen tar mer tid än att vara vanlig mamma.

Både Eva, Tobias, Silje och Axel jobbar alla på Mälaren Hästklinik. Eva och Tobias främst i Sigtuna och i ambulatorisk tjänst- Axel på oftast kliniken i Hölö söder om Stockholm. Vi tar även hjälp av kirurg, intermedicinspecialist eller andra veterinärer från kliniken för att hinna svara på alla era frågor.

FEIs officiella veterinär för dopingkontroll är som tidigare år Peter Kallings och han är den som ger expertsvar på frågor som om doping.