Boyd Exell - ständig vinnare i fyrspannskörning - Sweden International Horse Show

Boyd Exell – ständig vinnare i fyrspannskörning

  0 Comments

Boyd Exell, fyrspannskusk från Australien, gillar Sweden International Horse Show. Nu körde han hem sin tredje raka seger i Friends Arena i FEI Driving World Cup. Den här gången fick han verkligen köra för segern. Drygt två tiondelar var segermarginalen.

Han är en vinnarkusk i fyrspann – alltid.
Men han har inte hållit räkningen på hur många världscuper han vunnit.
– Den dagen när jag börjar räkna börjar jag förlora, menar han, och fortsätter med att berömma svenska banbyggaren Dan Henriksson.
– Det här var så här långt årets bästa bana. Rytmisk och som ställde rätt frågor.

Han gillar Sverige men också svenska hästar. I hans spann finns svenskfödda Demi som gjorde ett fint jobb som förlöpare.

Svenska Axel Olin fick ett wild card och fick testa att köra mot toppmotstånd.
– Jag pushade allt jag hade men det gick åt helsike. Men jag är med för att se och lära. Mitt mål är EM i sommar. Så jag börjar träna för utomhussäsongen redan nu, säger Axel, som slutade på femte plats totalt.

För övriga fyrspannskuskar i toppen snurrar världscupen vidare i full fart. Det bär av till Genève, London, Olympia och Mechelen i Belgien.
– Men sen ska jag ta lite semester och åka hem till Australien, avslöjar Boyd Exell.

Resultat