Femte segern för Exell på Friends - Sweden International Horse Show

Femte segern för Exell på Friends

  0 Comments

Boyd Exell, Australien, och övriga kuskar i FEI Driving World Cup älskar Friends Arena och att få köra för utsålda läktare. Fem gånger har Boyd startat under Sweden International Horse Show. Han har vunnit alla fem.

– Jag vann idag för att mina konkurrenter hade mer press på sig att köra hem världscuppoäng, menade Boyd.
– Men jag kunde inte tillåta mig att göra några misstag.

Boyd behöver inte jaga poäng eftersom han är regerande världscupmästare och direktkvalad till final. Övriga i topptrion måste ha poäng för att ta sig till final.

Alla tre toppkuskarna är eniga.
– Det är helt otroligt med publiken, arenan och atmosfären. Mina hästar älskar det här, sa Koos de Ronde, Nederländerna, lördagskvällens tvåa.

Glenn Geerts, Belgien, gjorde också ett försök att slå omöjlige Exell.
– Jag håller på att sätta ihop mitt spann och flyttar om mina hästar, berättade han, och forsatte att berömma Sweden International Horse Show.

Banan fick beröm av topptrion och alla tre vill komma tillbaka.
– Banan var både teknisk och rytmisk,  menade Exell.

Svenske kusken Fredrik Persson var sexa och inte i riktig inomhusform. Hans hästar har inte riktigt rutin från att gå inomhus.

Men han berättade en nyhet.
– Jag har fått en ny hästägare och ska försöka bygga ett spann för utomhussäsongen. Så först blir det träningsläger och så satsning nästa säsong utomhus. Sen kan jag kanske tänka på att ta en plats i världscupen med ett inomhusspann så småningom.

Resultat