GP-segern till Marlon - Meetingpriset till Peder - Sweden International Horse Show

GP-segern till Marlon – Meetingpriset till Peder

  0 Comments

Marlon Modolo Zanotelli från Brasilien vann helgens största hoppklass, Sweden Grand Prix, med hästen Sirene de la Motte. 
– Det här är min favorittävling framför alla andra. Jag älskar Sverige och skulle gärna flytta hit, säger Marlon efter segern.

Nu ska sägas att han är gift med svenska hoppryttaren Angelica Augustsson. Men hemort är Bryssel för paret.

Omhoppningen visade sig bli en riktig utmaning för grundomgångens fem felfria ryttare. När Marlon gick ut som sista ryttare hade ingen ryttare lyckats rida felfritt.
– Jag fick rapporter från min ryttarkollega Lauren Hough om hur jag skulle rida omhoppningen. Hon sa ’rid bara en lugn och fin felfri runda’. Så det gjorde jag, säger Marlon, som hade råd med tidsfel och ändå ta hem segern.

Petronella Andersson försvann tidigt från Sverige. Även hon bor i Bryssel och tillhör det där tuffa gänget med svenska unga tjejer som utmanar allt och alla. Nu var hon tvåa i Grand Prix med Eclatant efter fyra fel i omhoppningen.
–   Klart jag är besviken. Det blev ingen segerbil, menar hon.

Petronella har fått chansen i världscupen och tog fina poäng i Lyon. Hon har en rad topphästar, men de kommer och går för hon jobbar för ett handelsstall.
– Jag vet att det ska vara så. Man blir van, säger 27-åringen från Ljunghusen som inte tänker flytta tillbaka till Sverige ännu.

Trea var Peder Fredricson som därmed säkrade meetingpriset, en bil.
– Men det har varit en sån där svensk lagom helg. Jag har inte varit sämre än femma i någon klass, men jag vill alltid vinna, konstaterar Peder.

Resultat