H&M ny titelsponsor: ” Vi vill växa tillsammans med sporten” - Sweden International Horse Show

H&M ny titelsponsor: ” Vi vill växa tillsammans med sporten”

  0 Comments

H&M har ett långt och tydligt engagemang inom ridsporten och har i flera år varit partner till Stockholm International Horse Show. När nu evenemanget växer till Sweden International Horse Show växer också H&M:s engagemang.

Så här förklarar Petra Leijon av Burén, sponsoransvarig på H&M, företagets strategi:

Varför satsar H&M på ridsporten?
– Ridsport är den näst största sporten i Sverige och de flesta utövarna är unga kvinnor, vilket är en viktig målgrupp för H&M. Dessutom står hästsporten för bra värderingar som delas av H&M, så som att värna om naturen, fostra unga att ta ansvar och jämställdhet. Ridsport är den enda grenen i OS där män och kvinnor tävlar på lika villkor.

Malin Baryard Johnsson blev utsedd av Expressen till bäst klädda på Idrottsgalan tidigare i år. Hur arbetar ni tillsammans med Malin och Peder?
– Malin och Peder har själva en stark känsla för sin egen stil. Teamet på H&M hjälper dem att förstärka deras personligheter genom stylingen.

Hur stylas de till vardags, har de garderoben fylld av kläder från stylisten hemma?
– Deras garderober är fyllda med H&M-plagg som passar för allt från en mysig hemmakväll till en prisutdelning på en gala.

Ni har valt att utöka ert engagemang i SIHS nu när evenemanget flyttar till Friends Arena.
– Vi tycker att SIHS är en av Sveriges bästa tävlingar för ryttare, hästar och publik. Vi har varit en del av ridsporten sedan 1996 och nu när det är dags för ridsporten att växla upp känns det naturligt för H&M att vara med på den resan.

Petra Leijon af BurénPetra Leijon af Burén
Ålder: 40
Familj: Man och två barn
Gör: Sponsoransvarig på H&M
H&Ms sponsring: H&M är stolt sponsor till ridsporten sedan 1996. Vi har ett mycket lyckat och givande samarbetat med OS-ryttarna Malin Baryard Johnsson, sedan 1996, och Peder Fredricson, sedan 2003.
Bästa hästminne: När jag fick min första ponny, jag grät av lycka… En ridskoleponny som det sen tog sex(!) timmar att få in i transporten och tre(!) att få in i stallet!

 

 

 

Toppbilden: H&M visar ett stort engagemang och försöker alltid göra lite mer av sina satsningar. 2013 ordnade de Min Stora Globendag i samband med Stockholm International Horse Show där de hjälpte till att uppfylla behövande barns drömmar.