Intervju med Signe Svensson! - Sweden International Horse Show

Intervju med Signe Svensson!

  0 Comments

Vi har varit i stallet inför ponnynattning, på framridning, och hängt med efter klassen där vi pratat med Signe Svensson som likt sina medtävlande är Sveriges kommande ryttarelit- häng på!

Signe red finalen i Prins Carl Filips pris på hennes vassaste vapen som förstås är Bright Eyes aka Billy – en rutinerad kille som också vunnit finalen med Kajsa Björe, 2019 är hans fjärde och Signes andra år på SIHS. Vi har frågat Signe lite om vad hon tycker om att vara på Sweden International Horse Show, om hur Billy är, om de trivs på plats och följde dem genom helgen:

Signe i stallet fredag kväll, 21.45

På Friends arena är teamet glada och nöjda med det mesta. Eftersom Billy inte tävlar i FEI klasser under SIHS är han i den största stalldelen där alla, inkluderat showhästar, övernattar under helgen. Det fungerar bra med boxarna och logistiken i övrigt, Billy har dödsångest för pukhästar så det spanas alltid i förväg innan de ger sig iväg från boxen…

Om du vill läsa mer om hur det fungerar i stallarna läs här: https://www.swedenhorseshow.se/hasthotellet-friends-arena-valkomna/

Billy är en superponny med pappa som är häst och en mamma som är C-ponny; uppenbarligen en lyckad blandning. Mammor och pappor känns centrala också i Signes team. Alla har de sina fasta uppgifter och rutiner som gör att dröm blir verklighet, det är så tydligt när man ser dynamiken i allt som görs att familjen Svensson har gjort detta en och annan gång innan. Pappa Daniel är logistikansvarig och bangångare, Mamma Veronika är chefsgroom med sitt eget ryktritual och Signe är med lite överallt. Hon är förstås också med och sadlar och tillbringar alltid en stund själv med Billy innan det är dags, för att känna av dagsform och känna in varandra. Signe berättar också att är det viktigt för henne att ha en liten stund i boxen med sin häst där hon reflekterar lite efter starter som inte går som planerat, det kan vara tid väl spenderad tänker vi.

Pappa Daniel och Mamma Veronika igång med sina respektive uppgifter
Godistest på gång, Billy spottar ut 2 av 4 varianter.
We have a winner! Äpple for the win, följt av lakris!
Efter en lägesrättning av täcke, lite mat och en kram får Billy sova skönt och ladda för morgondagens final. (Vi vet från säkra källor att Billy under nattens gång hade slitit ner alla Philip Svitzers Zaborinos saker från hans sadelskåp, vi laddar alla på olika sätt…)
Filt och nalle på plats, 21.55 är det godnatt på riktigt
Framridning vid 14.30. Innan framridningen har Signe och Billy spenderat tid tillsammans, detta görs som en rutin inför varje start.
Cool mamma på läktaren! Veronika är förvånansvärt lugn, iallafall utanpå.
Lillebror Olle är två extra händer och en viktig del av teamet
Prisutdelning, Signe med prinsen och Carl Philip…
Efter en riktigt snygg runda och en sjunde placering!
Dagens fångst!

Vi lämnar Signe för kvällen i det att hon hänger upp rosetterna på Billys box, det kan vara så att Signe helst ville ha ridit lite snabbare men vi är otroligt imponerade över finessen i ridningen- snyggt jobbat! (Hon är regerande svensk mästare både inomhus där hon fick 30 inverkanspoäng, Utomhus OCH i Inverkans SM alltså TRE mästartitlar samtidigt så ingen är speciellt förvånad över just det.)

Rosetter i rätt färg och en något mer nöjd Signe
Bild:Emmas Foto

Familjen Svensson stannar kvar över natten då de har en lång resa hem så Billy får slappa i boxen, ledas lite för hand och övernatta på Friends inför söndagens hemresa.

Vid lunchtid ger de sig av, 5 timmar på transporten väntar innan Oskarshamn.
Billy är äntligen hemma efter en helg i storstaden. Han är en rutinerad springare men man vill alltid ha lite extra koll när man varit på resa så Mamma Veronika är i stallet vid 22.15 för att försäkra sig om det har bajsats och druckit- Billy levererar!

Tack snälla familen Svensson för att vi fick haka på och stort lycka till framöver!