Knivskarpt startfält i Lövsta Future Challenge - Sweden International Horse Show

Knivskarpt startfält i Lövsta Future Challenge

  0 Comments

Under adventshelgen rids finalen av Lövsta Future Challenge i Friends Arena, dresyrtävlingen för framtidens stjärnor. Men redan 25 april hålls första kvaltävlingen i Lidköping. I år är startfältet för unga hästar vassare än någonsin. Och i avdelningen för unga ryttare finns riktiga guldkorn.
– Det är roligt att vi ser bättre och bättre hästar och hårdare konkurrens. Det är ett knivskarpt startfält, säger tävlingsledaren Peter Härnstam.

Det är inga dussinekipage som deltar i årets Lövsta Future Challenge för unga hästar. Vad sägs om Tinne Vilhelmson Silfvén på Benetton Dream FRH och Mads Hendeliowitz på både Jimmy Choo Seq och Hit Master? För att inte tala om Mattias Jansson på Tsarevitj och Harlekin och Jeanna Högberg på Smash Hit. Första årets vinnare av Lövsta Future Challenge, Clara Espinosa, är också tillbaka med nya stjärnskottet Gordon.

När det gäller unga ryttare finns anmälningar från bland andra Marina Mattson på framtidslöftet Cassio, Johanna DueBoje på Don Corleone och Ida Kristoffersson på Rolex TP. Just nu är 22 unga hästar anmälda, och i klassen för unga ryttare är 10 hästar anmälda. För att se listan med alla deltagare, gå till: lovstafuturechallenge.se/deltagare-2014

Tävlingsplatserna för kvaltävlingarna under 2014 blir Lidköping 25-27 april, Strömsholm 5-8 juni, Everlöv 20-22 juni, Ericsberg 15-17 augusti och Djursholm 19-21 september (med reservation för ändringar). Finalen rids på Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show i november.

Lövsta Future Challenge är serietävling där unga hästar tävlar i en klass och unga ryttare tävlar i en annan. I klassen för unga hästar får hästarna vara till och med 11 år medan det inte finns någon åldersgräns för ryttarna. I klassen för unga ryttare är det ryttarnas ålder som är satt, nämligen till och med 25 år. Hästarna får vara äldre än 11 år i klassen för unga ryttare.

Fullständiga regler