Kvalklart i första Lövsta Future Challenge - Sweden International Horse Show

Kvalklart i första Lövsta Future Challenge

  0 Comments

Sara Skeppstrand/Bertram och Tinne Vilhelmson Silfvén/Benetton Dream FRH. Så heter kvalsegrarna i den första omgången av Lövsta Future Challenge som hölls 25-27 april i Lidköping. Fyra kval återstår innan finalen under Sweden International Horse Show i Friends Arena.

I klassen för de yngre hästarna var det Lövstas egna dressyress som toppade.  Tinne Vilhelmson Silfvén på Benetton Dream FRH vann med  71,491 procent. Tvåa blev Paridon Magi med Caroline Darcourt i sadeln, som landade på  70,746 procent. Trean Jeanna Högberg på Duendecillo P avslutade med procentsiffran 66,623.

Jeanna Högberg-Darcia2 140330 RT
Lövsta Future Challenge är en möjlighet för unga lovande hästarna att möta hästar i samma utbildningsnivå och ålder, menar Jeanna Högberg.
– Det blir nästan en fortsättning på unghästklasser och 7-årschampionat. Det blir också ett konkret delmål på vägen upp till Grand Prix. Sedan ger det ju en möjlighet, om det går bra, att rida i Friends Arena vilket är fantastiskt!

Vinnaren i avdelningen för unga ryttare heter Sara Skeppstrand. Hon fick 68,202 procent på sin Bertram. Tvåa kom Ida Kristoffersson, som med Rolex TP red hem 64,912 procent. Tredjeplatsen kneps av Johanna DueBoje och Don Corleone, med resultatet 64,123.

Skarpt startfält i framtidscupen
– Det var ett väldigt skarpt startfält med många fina ritter i båda klasserna, och det är roligt att se att standarden höjts. Det var fina procent på många av ekipagen, säger tävlingsledaren Peter Härnstam.

Tävlingsplatserna för kvaltävlingarna under 2014 är Lidköping, Strömsholm, Everlöv, Ericsberg och Djursholm. Finalen rids på Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show i november.
Lövsta Future Challenge är serietävling där unga hästar tävlar i en klass och unga ryttare tävlar i en annan. I klassen för unga hästar får hästarna vara till och med 11 år medan det inte finns någon åldersgräns för ryttarna. I klassen för unga ryttare är det ryttarnas ålder som är satt, nämligen till och med 25 år. Hästarna får vara äldre än 11 år i klassen för unga ryttare.

Vill du veta mer om tävlingen, vem som anmält sig eller se hur det gått förr?
Besök www.lovstafuturechallenge.se.

För att se listan med alla deltagare, gå till  http://lovstafuturechallenge.se/deltagare-2014/