PADDOCKPROGRAM FREDAG 29 NOVEMBER - Sweden International Horse Show

PADDOCKPROGRAM FREDAG 29 NOVEMBER

VISNINGSHAGE FREDAG (pdf)

09.00-10.15            ”Bruksridning” – Svenska Hästavelsförbundet

En gemensam tävling där Stallbackens deltagare tävlar med och mot varandra i några av de delmoment som finns i tävlingsgrenen bruksridning. Syftet med bruksridningen är att utbilda ryttare och häst så att förtroende dem i mellan byggs upp så att de kan hantera olika situationer. Alla raser kan delta!

10.15-10.45            ”Ur sagans värld” – Svenska Fjordhästföreningen och Svenska Russavelsföreningen

I paddocken i år tar russen tillsammans med fjordhästarna med er till en sagovärld, där ni kommer att få möta damsadelridande prinsessor, pirater och de folkkära karaktärerna från Astrid Lindgrens sagor.

10.45-11.00            ”Irländsk spegel” – Svenska Föreningen för Irish Cob

Stallbackens vackra Irish Cob-hästar visar upp sig i en spegelritt.

11.00-11.15            ”Stallbackens giganter” – Svenska Clydesdale & Shirehästföreningen

Stallbackens största hästar, Clydesdale och shirehäst, visar att även tunga hästar kan vara lättlärda och lätta på foten

11.15-12.00            ”Ponnytimme med stallbackens ponnyraser på plats”

Med deltagare från våra ponnyraser som visar sin allsidighet och goda temperament i ett gemensamt program där ni får se det mesta man kan göra med sin häst – Svenska Connemarasällskapet, Svenska Dartmoorsällskapet, Exmoorponnysällskapet, Avelsföreningen Kaspisk Häst, Svenska New Forest-föreningen, Svenska Welshponny & Cobföreningen.

12.00-12.15            ”Fartfylld guldskimrande show med en touch av humor” – Svenska Haflingerföreningen

Vackra guldfärgade haflingerhästar visar här en blandad show, där klassisk dressyr möter oväntade lekfulla inslag för att visa deras mångsidighet och trevliga temperament!

12.15-12.45           ”VM-medaljörer” – SIF Avel presented by Agria

I paddocken presenteras de hingstar som under VM i Berlin tog bronsmedaljer i avelsklasserna. 6-åringen Visir från Tavelsjö och 7-åringen Fengur från Backome visas. Även den elitpremierade hingsten Álffinnur frá Sydri-Gegnishólum presenteras.

12.45-13.15            ”Allergivänliga” Svenska American Curlyföreningen & Svenska Basjkirhästföreningen

De allergivänliga raserna Basjkir och American Curly är mycket modiga, lättlärda och arbetsvilliga vilket de här visar upp både under ryttare och i frihet.

13.15-13.45            ”Versatility” – Svenska Miniatyrhästföreningen

Lär dig mer om tävlingsgrenen Versatility, som innehåller både hoppning och körning. Den går till så att man kör först, sedan ska man på tid sela av och göra iordning hästen för hoppning, för att sedan hoppa ett eller tå hinder. Det hela avslutas med uppställning för exteriörbedömning.

13.40-14.00            ”Den allsidiga Morganhästen” – Svenska Morganhästföreningen

Den allsidiga Morganhästen visar upp sig i en hinderbana inspirerad av Working Equitation, tornerspel och western.

14.00-14.15            ”En tinkers tolerans” – Svenska Tinkerhästsällskapet

Kom och se toleransövningar och enklare trickträning med stallbackens coola Tinkerhästar Coyt och JT Baccara of Brackenhill.

14.15-14.45            ”Hur man avlar fram en bra Islandshäst” – SIF Avel

Clinic med Olil Amble ,landslagsryttare och flerfaldigt prisbelönt som bästa uppfödargård och avel av prestations hästar med sin sambo Bergur Jonsson. Även år blev de vinnare av det hedersamma priset” Bästa tävlingshäst uppfödning på Island”. Olil kommer att presentera sina tankar kring avel och visar sin egenuppfödda Elitpremierade hingst Álffinnur fra Sydri-Gegnishólum.

14.45-15.30            ”Dressyrtävling”

Stallbackens dressyrhästar av olika raser tävlar med och mot varandra i en uppvisning med gästdomare.

15.30-15.45            ” Mökkur – still going strong” – SIF Avel

SIF Avel presenterar den smått legendariske islandshästhingsten Mökkur frá Varmalæk, 34 år gammal. Mökkur har hederspremie för avkommor och var den första hingsten utanför Island som tilldelades utmärkelsen. Mökkur har tävlats i 12 år eliten i alla grenar en islandshäst kan tävla i VM-sammanhang. Han har placerat sig bland de tio bästa och har bland annat ett VM-guld och tre VM-silver i sport.

15.45-16.15            ”Den spanska ridkonsten” – Svenska P.R.E.-föreningen

Team Equiaction förklarar och visar upp ridning med enhandsfattning och berättar om den spanska traditionella bruksridningen, klädda i den spanska riddräkten ”Tarje Corto”. De rider i traditionella vaquerosadlar och med spanska bett, influerade av ridgrenen doma vaquera och ger bland annat smakprov på garrocha pole riding.

16.15-17.00            ”Körtimme med stallbackens körhästar på plats”

I nästan en timme kommer du att kunna se olika former av körning med allsidigheten och det goda temperamentet som stallbackens ekipage på plats visar upp. Detta med deltagare från – Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen, Föreningen Nordsvenska Hästen, Svenska Fjordhästföreningen, samt kanske några inbjudna gäster?

17.00-17.15            ”Frieserhästen i sportkörning” – Svenska Frieserhästföreningen

Amanda Krogstad, framgångsrik landslagskusk inom sportkörning, kommer i mässpaddocken att ge ett smakprov av grenen tillsammans med sin frieservalack Rintsje B.

17.15-17.30            ”Frieserhästen i dressyr” – Svenska Frieserhästföreningen

Den godkände hingsten Siert 499, visad av Aftonmora Friesians och riden av Lisanne Veenje, kommer i en clinic att presentera frieserhästens rastypiska fördelar och utmaningar i specifika rörelser och samlingar. Clinicen avslutas med ett kürprogram.

17.30-17.45            ”Den akademiska ridkonstens grunder” – Svenska Lipizzanerföreningen

Camilla Paraniak med valacken Maestoso XXXII-10 leder oss igenom grunderna i akademisk ridkonst, och kommer även kort att gå igenom lipizzanerrasens historia och egenskaper.

17.45-18.00            ”Tömkörning i miniformat” – Sveriges Shetlandssällskap

Sagoponnyn Pajazzo di Leva är en godkänd avelshingst som tävlas flitigt och framgångsrikt i agility, handlerhoppning samt tömkörd precision. Ett smakprov av detta får ni ta del av under Shetlandssällskapets paddockprogram!

18.00-18.30            ”Final i visningsklass” – Svenska Hästavelsförbundet

Under året har ungdomar upp till 26 år kunnat delta i visningsklass under Svenska Hästavelsförbundets sommarpremieringar och på vissa utställningar. De har sedan kvalificerat sig vidare till den slutliga finalen här i Friends Arena, där de lottas att visa någon av de hästar som finns på Stallbacken. Kom och se de unga duktiga visarna göra upp om årets slutseger i att visa häst vid hand!

18.30-18.45            ”Tömkörning” – Svenska New Forest-föreningen

Lisa Ingelstam Thunblad, C-tränare som specialiserat sig på tömkörning, ger här ett smakprov tillsammans med en av New Forestponnyerna på plats

18.45-19.15            ”Med rötterna i öknen” – Svenska Arabhästföreningen

Det arabiska fullblodet avlades fram början fram av beduinerna som en modig och tålig ökenhäst. Då som nu uppskattades rasens egenskaper lyhördhet, klokhet och snabbhet. Voltigörerna Linnea och Tuva, svenska mästare från voltigelaget Team Crux, gör en voltigeuppvisning. Därefter visas Jeenial i arabens ursprungliga användningsområde, beridet bågskytte. Beridet bågskytte har sitt ursprung i varför vi började tämja hästar – jakten och senare krigsföring, och skapades som en modern sportgren i Europa på 80-talet

19.15-19.30            ”Dartmoorponnyn – barnets bästa vän!” – Svenska Dartmoorsällskapet

Tre ekipage kommer att visa Dartmoorponnyns underbara temperament och allsidighet i denna uppvisning.

19.30-20.00            ”Ponnyhoppning” – Avelsföreningen Svensk Ridponny

Hoppuppvisning med representanter från Avelsföreningen Svensk Ridponny, en ponny med talang för det mesta.

20.00-20.30            ”Exteriör & clinic i visningsklass för de minsta”

Stallbackens minsta deltagare visar sina hästar vid hand exteriört, och får samtidigt tips och råd av exteriördomare Lennart Gustavsson.

20.30-21.00            ”Exteriör” – Svenska Hästavelsförbundet

En gemensam tävling där stallbackens deltagare tävlar med och mot varandra om att gå vidare till söndagens exteriörfinal, ”Stallbackens snyggaste”.

21.00-21.15            Luciatåg

Kvällen i mässpaddocken avslutas med ett stämningsfullt luciatåg.