PADDOCKPROGRAM SÖNDAG 1 DECEMBER - Sweden International Horse Show

PADDOCKPROGRAM SÖNDAG 1 DECEMBER

VISNINGSHAGE SÖNDAG (pdf)

09.00-10.00            ”Exteriör” – Svenska Hästavelsförbundet

En gemensam tävling där Stallbackens deltagare tävlar med och mot varandra om att bli utsedd till ”Stallbacken snyggaste”.

10.00-10.45            ”Ur sagans värld” – Svenska Fjordhästföreningen och Svenska Russavelsföreningen

I paddocken i år tar russen tillsammans med fjordhästarna med er till en sagovärld, där ni kommer att få möta damsadelridande prinsessor, pirater och de folkkära karaktärerna från Astrid Lindgrens sagor.

10.45-11.00            ”Irländsk spegel” – Svenska Föreningen för Irish Cob

Stallbackens vackra Irish Cob-hästar visar upp sig i en spegelritt.

11.00-12.00            ”Ponnytimme med stallbackens ponnyraser på plats”

Med deltagare från våra ponnyraser som visar sin allsidighet och goda temperament i ett gemensamt program där ni får se det mesta man kan göra med sin häst – Svenska Connemarasällskapet, Svenska Dartmoorsällskapet, Exmoorponnysällskapet, Avelsföreningen Kaspisk Häst, Svenska New Forest-föreningen, Svenska Welshponny & Cobföreningen.

12.00-12.15            ”Ponnyhoppning” – Avelsföreningen Svensk Ridponny

Hoppuppvisning med representanter från Avelsföreningen Svensk Ridponny, en ponny med talang för det mesta.

12.15-12.30            ”Fartfylld guldskimrande show med en touch av humor” – Svenska Haflingerföreningen

Vackra guldfärgade haflingerhästar visar här en blandad show, där klassisk dressyr möter oväntade lekfulla inslag för att visa deras mångsidighet och trevliga temperament!

12.30-12.45            ”Den akademiska ridkonstens grunder” – Svenska Lipizzanerföreningen

Camilla Paraniak med valacken Maestoso XXXII-10 leder oss igenom grunderna i akademisk ridkonst, och kommer även kort att gå igenom lipizzanerrasens historia och egenskaper.

12.45-13.00            ” Mökkur – still going strong” – SIF Avel

SIF Avel presenterar den smått legendariske islandshästhingsten Mökkur frá Varmalæk, 34 år gammal. Mökkur har hederspremie för avkommor och var den första hingsten utanför Island som tilldelades utmärkelsen. Mökkur har tävlats i 12 år eliten i alla grenar en islandshäst kan tävla i VM-sammanhang. Han har placerat sig bland de tio bästa och har bland annat ett VM-guld och tre VM-silver i sport. 

13.00-13.45            ”Körtimme med stallbackens körhästar på plats”

I nästan en timme kommer du att kunna se olika former av körning med allsidigheten och det goda temperamentet som stallbackens ekipage på plats visar upp. Detta med deltagare från – Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen, Föreningen Nordsvenska Hästen, Svenska Fjordhästföreningen, samt kanske några inbjudna gäster?

13.45-14.00            ”Frieserhästen i sportkörning” – Svenska Frieserhästföreningen

Amanda Krogstad, framgångsrik landslagskusk inom sportkörning, kommer i mässpaddocken att ge ett smakprov av grenen tillsammans med sin frieservalack Rintsje B.

14.00-14.15            ”Frieserhästen i dressyr” – Svenska Frieserhästföreningen

Den godkände hingsten Siert 499, visad av Aftonmora Friesians och riden av Lisanne Veenje, kommer i en clinic att presentera frieserhästens rastypiska fördelar och utmaningar i specifika rörelser och samlingar. Clinicen avslutas med ett kürprogram.

14.15-14.30            ”Den allsidiga Morganhästen” – Svenska Morganhästföreningen

Den allsidiga Morganhästen visar upp sig i en hinderbana inspirerad av Working Equitation, tornerspel och western.

14.30-14.45            ”En tinkers tolerans” – Svenska Tinkerhästsällskapet

Kom och se toleransövningar och enklare trickträning med stallbackens coola Tinkerhästar Coyt och JT Baccara of Brackenhill. 

14.45-15.00            ”Stallbackens giganter” – Svenska Clydesdale & Shirehästföreningen

Stallbackens största hästar, Clydesdale och shirehäst, visar att även tunga hästar kan vara lättlärda och lätta på foten.

15.00-15.30            ”Versatility” – Svenska Miniatyrhästföreningen

Lär dig mer om tävlingsgrenen Versatility, som innehåller både hoppning och körning. Den går till så att man kör först, sedan ska man på tid sela av och göra iordning hästen för hoppning, för att sedan hoppa ett eller tå hinder. Det hela avslutas med uppställning för exteriörbedömning.

15.30-15.45            ”Dartmoorponnyn – barnets bästa vän!” – Svenska Dartmoorsällskapet

Tre ekipage kommer att visa ett smakprov på Dartmoorponnyns underbara temperament och allsidighet.

15.45-16.15            ”Med rötterna i öknen” – Svenska Arabhästföreningen

Det arabiska fullblodet avlades fram början fram av beduinerna som en modig och tålig ökenhäst. Då som nu uppskattades rasens egenskaper lyhördhet, klokhet och snabbhet. Voltigörerna Linnea och Tuva, svenska mästare från voltigelaget Team Crux, gör en voltigeuppvisning. Därefter visas Jeenial i arabens ursprungliga användningsområde, beridet bågskytte. Beridet bågskytte har sitt ursprung i varför vi började tämja hästar – jakten och senare krigsföring, och skapades som en modern sportgren i Europa på 80-talet.

16.15-16.45            ”Lusitano – sto och hingst” – Svenska Lusitanosällskapet

Det avelsvärderade stoet Galderia Y.H visas i mässpaddocken av Kerstin Dahlberg. Vi kommer även få se den avelsvärderade hingsten Saleiro, som kommer ur linjen Alter Real och visas av Marie Mårts. Speaker är Carl Gustaf Bratt som guidar hur en ras typisk lusitanohäst skall se ut och vara.

16.45-17.00            ”Final i stallbackens snyggaste”

Exteriördomare Lennart Gustavsson lotsar er igenom denna tävling, där stallbackens snyggaste häst 2019 kommer att utses!

17.00-17.15            ”Årets kallblod” – Svenska Hästavelsförbundet

Vinnaren av årets kallblod 2019 – ardennerhingsten Brunte 11920 (e Rubon 11558, ue Elegant 11740, uppfödare och ägare Jan Andersson) visas av Dag Andersson, under ledning av Avelsföreningen Svenska Ardennerhästens ordförande Lennart Gustavsson

17.15-18.15            ”Hopptävling”

Stallbackens hopphästar på plats tävlar med och mot varandra i en uppvisning med gästdomare.

18.15-18.45            ”Allergivänliga” Svenska American Curlyföreningen & Svenska Basjkirhästföreningen

De allergivänliga raserna Basjkir och American Curly är mycket modiga, lättlärda och arbetsvilliga vilket de här visar upp både under ryttare och i frihet.

18.45-19.15            ”Den spanska ridkonsten” – Svenska P.R.E.-föreningen

Team Equiaction förklarar och visar upp ridning med enhandsfattning och berättar om den spanska traditionella bruksridningen, klädda i den spanska riddräkten ”Tarje Corto”. De rider i traditionella vaquerosadlar och med spanska bett, influerade av ridgrenen doma vaquera och ger bland annat smakprov på garrocha pole riding.

19.15-19.30            ”Tömkörning i miniformat” – Sveriges Shetlandssällskap

Sagoponnyn Pajazzo di Leva är en godkänd avelshingst som tävlas flitigt och framgångsrikt i agility, handlerhoppning samt tömkörd precision. Ett smakprov av detta får ni ta del av under Shetlandssällskapets paddockprogram!

Slut för i år!