PADDOCKPROGRAM TORSDAG 28 NOVEMBER - Sweden International Horse Show

PADDOCKPROGRAM TORSDAG 28 NOVEMBER

VISNINGSHAGE TORSDAG (pdf)

15.00-15.45            ”Working Equitation – Western” – Svenska Hästavelsförbundet

En gemensam uppvisning och tävling där Stallbackens ekipage tävlar med och mot varandra i Svergies snabbast växande tävlingsgren WE, med lite inslag av Westernövningar.

15.45-16.00            ”Allergivänliga” – Svenska American Curlyföreningen & Svenska Basjkirhästföreningen

De allergivänliga raserna Basjkir och American Curly är mycket modiga, lättlärda och arbetsvilliga vilket de här visar upp både under ryttare och i frihet.

16.00-16.10        Pampig invigning av 2019 års upplaga av Stallbacken, signerad Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen

16.10-16.30            ”Den spanska ridkonsten” – Svenska P.R.E.-föreningen

Team Equiaction förklarar och visar upp ridning med enhandsfattning och berättar om den spanska traditionella bruksridningen, klädda i den spanska riddräkten ”Tarje Corto”. De rider i traditionella vaquerosadlar och med spanska bett, influerade av ridgrenen doma vaquera och ger bland annat smakprov på garrocha pole riding.

16.30-16.50            ”Frieserhästen i dressyr” – Svenska Frieserhästföreningen

Den godkände hingsten Siert 499, visad av Aftonmora Friesians och riden av Lisanne Veenje, kommer i en clinic att presentera frieserhästens rastypiska fördelar och utmaningar i specifika rörelser och samlingar. Clinicen avslutas med ett kürprogram.

”Frieserhästen i sportkörning” – Svenska Frieserhästföreningen

Amanda Krogstad, framgångsrik landslagskusk i sportkörning, kommer i mässpaddocken att ge ett smakprov på grenen tillsammans med sin frieservalack Rintsje B.

16.50-17.05            ”4-in-hand på svenska” – Föreningen Nordsvenska Hästen

Team Eloge är en hingststation med inriktning avel, uppdragskörning och inkörning. I paddocken får ni se hur de arbetar med sina hingstar där de visar prov på tillit, respekt och ledarskap vilket är viktiga ingredienser för att få de avelsgodkända nordsvenska hingstarna att samarbeta och prestera på bästa sätt.

17.05-17.20        ”Fartfylld guldskimrande show med en touch av humor” – Svenska Haflingerföreningen

Vackra guldfärgade haflingerhästar visar här en blandad show, där klassisk dressyr möter oväntade lekfulla inslag för att visa deras mångsidighet och trevliga temperament!

17.20-17.35            ”Den akademiska ridkonstens grunder” – Svenska Lipizzanerföreningen

Camilla Paraniak med valacken Maestoso XXXII-10 leder oss igenom grunderna i akademisk ridkonst, och kommer även kort att gå igenom lipizzanerrasens historia och egenskaper.

17.35-18.00            ”Ur sagans värld” – Svenska Fjordhästföreningen och Svenska Russavelsföreningen

I paddocken i år tar russen tillsammans med fjordhästarna med er till en sagovärld, där ni kommer att få möta damsadelridande prinsessor, pirater och de folkkära karaktärerna från Astrid Lindgrens sagor.

18.00-18.15            ”Stallbackens giganter” – Svenska Clydesdale & Shirehästföreningen

Stallbackens största hästar, Clydesdale och shirehäst, visar att även tunga hästar kan vara lättlärda och lätta på foten. 

18.15-18.30        ”Lead rein – en tävlingsgren på frammarsch” – Svenska Welshponny & Cobföreningen

Lead rein har snabbt växt till en mycket populär gren inom engelska ridklasser. Vi får se Welsh Mountain-stoet Sunwillow Georgina som är importerad från Storbritannien, där hon framgångsrikt tävlats i Lead Rein-klasser och bland annat kvalificerat sig till Horse of the Year Show.

18.30-18.45        ”Allsidighet för alla ändamål” – Svenska Connemarasällskapet & Exmoorponnysällskapet

Dessa brittiska ponnyraser visar upp sina två ekipage tillsammans för att visa sin allsidighet, sitt goda temperament och sin fina exteriör.

18.45-19.00            ”En mångsidig ponny för alla ändamål” – Svenska New Forest-föreningen

New Forest-ponnyn är en utmärkt familjeponny, det är en ponny att växa i och utvecklas med för barn och ungdomar. Den hävdar sig i ridsportens alla grenar ända upp till mästerskaps nivå. Med sitt fantastiska temperament är det en ponny som ger hela familjen glädje och roliga upplevelser.

19.00-19.15            ”En ridderlig spegelritt” – Avelsföreningen Kaspisk häst

Kom och se en ädel riddare och en fager prinsessa rida en vacker spegelritt, samtidigt som du får lära dig mer om den kaspiska hästen, dess historia och exteriör.

19.15-19.30            ”Dartmoorponnyn – barnets bästa vän!” – Svenska Dartmoorsällskapet

Tre ekipage kommer att visa Dartmoorponnyns underbara temperament och allsidighet.

19.30-19.45            ”Tömkörning i miniformat” – Sveriges Shetlandssällskap

Sagoponnyn Pajazzo di Leva är en godkänd avelshingst som tävlas flitigt och framgångsrikt i agility, handlerhoppning samt tömkörd precision. Ett smakprov av detta får ni ta del av under Shetlandssällskapets paddockprogram!

19.45-20.00            ”Voltige” – Svenska Arabhästföreningen

Voltigörerna Linnea och Tuva, svenska mästare från voltigelaget Team Crux, gör en voltigeuppvisning på AB-premierade stoet Nazira. Häst och voltigörer måste lita fullt på varandra då voltige utförs i galopp och utan hjälm.

20.00-20.15            ”En tinkers tolerans” – Svenska Tinkerhästsällskapet

Kom och se toleransövningar och enklare trickträning med stallbackens coola Tinkerhästar Coyt och JT Baccara of Brackenhill. 

20.15-20.30            ”Ponnyhoppning” – Avelsföreningen Svensk Ridponny

Hoppuppvisning med representanter från Avelsföreningen Svensk Ridponny, en ponny med talang för det mesta.

20.30-20.45            ”Versatility” – Svenska Miniatyrhästföreningen

Lär dig mer om tävlingsgrenen Versatility, som innehåller både hoppning och körning. Den går till så att man kör först, sedan ska man på tid sela av och göra iordning hästen för hoppning, för att sedan hoppa ett eller tå hinder. Det hela avslutas med uppställning för exteriörbedömning.

20.45-21.15            ”Beridet bågskytte” – Svenska Arabhästföreningen

Jeenial, årets arab 2018 inom beridet bågskytte, visar för tredje året i rad upp arabens ursprungliga användningsområde. Beridet bågskytte har sitt ursprung i varför vi började tämja hästar – jakten och senare krigsföring, och skapades som en modern sportgren i Europa på 80-talet.