Ny TV-serie får final under SIHS - Sweden International Horse Show

Ny TV-serie får final under SIHS

  0 Comments

Den 9 november släpps första delen i en unik tv-serie. Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson har varit del av den absoluta världseliten i hoppning i många år. Janelle Larsson och Ingemar Hammarström är precis i början av sina karriärer inom hoppsporten och tillhör våra mest lovande ryttare. Genom Malin Baryards stipendium får de två talangerna chansen att få hjälp av Malin och Peder, och genom miniserien i tre delar får vi följa hur Malin och Peder coachar sina adepter

– Det är spännande att få följa och hjälpa nya unga talanger. Jag har ju varit med länge så jag tror att jag kan bidra med en del tänk runt både ridningen det runt omkring som kan vara till hjälp. Och framförallt med en liten påminnelse till de unga om hur viktig grunden är. Att ta sig tid och göra grunderna noggrant för att kunna nå längre som ryttare, säger Peder Fredricson om sin roll som coach.

Malin Baryard-stipendiet delas årligen ut till en ung lovande ryttare, men i år var konkurrensen så hård att Malin inte kunde välja en stipendiat, utan var tvungen att välja två extrema talanger. Därför har Malin kallat in H&M-kollegan tillika världsfyran Peder Fredricson som extra mentor. Malin är mentor för Janelle Larsson och Peder för Ingemar Hammarström, men stipendiaterna får tillgång till hela Team H&M under året. Nu blir året till tv-serie.

– Jag tror att det inte bara är Janelle och Ingmar som kan ta till sig av det som jag och Peder har att bidra med utan att alla, oavsett nivå, kan inspireras lite i sin ridning, säger Malin Baryard Johnsson.

Under seriens tre delar får tittarna en unik inblick i både stjärnornas och stipendiaternas liv som ryttare, teamet runt dem samt handfasta träningstips.

MINISERIEN – STIPENDIATERNA

Ingmar och Janelle har fått chansen att ta med sig två hästar var och besöka sina respektive coachers gård. Vi får också följa med hem till både Janelle och Ingmar för att se hur deras vardag ser ut med hästarna och träningen.

Malin och Peder går igenom både praktiska ridövningar men också tips om teamet och hästen. I samband med varje avsnitt släpps också ett fördjupningsmaterial där tittarna kan se ridövningarna i dess helhet. Vissa delar av ridövningarna kommer att visas i H&M We Love Horses sociala medier.

UPPGÖRELSE PÅ FRIENDS ARENA

Under Sweden International Horse Show kommer Malin och Peder göra upp i en tävling tillsammans med Janelle och Ingemar. Vilken tränare och elev har lärt känna varandra bäst under året? Vilket lag är bäst på att rida? Det är fyra vinnarskallar som ska slåss om den prestigefyllda segern. Lördagen den 30 november smäller det på Friends Arena.

Se miniserien i tre delar med start lördagen den 9 november på www.riderslive.tv.

RidersLive.TV är en svensk betalkanal och streamingtjänst som kostar 99 kronor per månad och abonnemanget är utan bindningstid. Avsnitt 2 och 3 sänds den 16 november samt den 23 november. Uppgörelsen mellan teamen under Sweden International Horse Show sänds live från Friends Arena lördagen den 30e december på www.riderslive.tv.