Nya toppnamn klara - Sweden International Horse Show

Nya toppnamn klara

  0 Comments

Patrik Kittel presenterar nyheter om Saab Top 10 Dressage:

”Tänk att det bara är tre år sedan vi för första gången hade Saab Top 10 Dressage i Friends Arena. Det känns redan som en väldigt väl etablerad final på dressyråret.

Jag är oerhört stolt över att kunna bjuda in världens bästa dressyrryttare till Sweden International Horse Show och glad över att vi fick idén om Top 10 att bli verklighet.

Med Saab Top 10 kan vi bjuda ryttarna till en tävling på toppnivå, med världens bästa publik på läktarna, och en helg med julmys i vintermörkret. Det är också vårt tack för att vi svenska dressyrryttare har platser på de stora tävlingarna i världen.

Den första att tacka ja i år var regerande Europamästaren och trippelmedaljören från EM i somras, Isabell Werth. Den okrönta dressyrdrottningen tvekade inte en sekund med beskedet. Vi är både goda vänner och skarpa konkurrenter. Det är alltid roligt att möta Isabell, både på och utanför dressyrbanan.

Idag kan jag berätta att Dorothee Schneider, Tyskland, och Daniel Bachman Andersen, Danmark, också tackat ja till en plats i Saab Top 10 Dressage. Dorothee Schneider var med i det tyska EM-guldlaget och trea på världsrankingen. Daniel Bachman Andersen är sexa.

Jag är också stolt över att ha min lagkamrat Therese Nilshagen i startfältet.

Vi hoppas kunna presentera hela det tyska EM-guldlaget för publiken på Friends. Det säger en hel del om den tyska toppen att en ryttare som Helen Langehanenberg inte platsade i årets EM-uppställning. Men på Friends Arena platsar världsåttan mer än väl, och kommer till start.

Jag ser fram emot att kunna presentera fler toppryttare för er, och att möta er alla på Friends Arena under första advents-helgen! ”

Patrik Kittel, initiativtagare till Saab Top 10 Dressage och dressyransvarig SIHS

HÄR hittar du tidsprogram och köper biljett