”Gruppresan till Stockholm är årets belöning” - Sweden International Horse Show

”Gruppresan till Stockholm är årets belöning”

  0 Comments

Artikel från 2014:

Insjöns Ridklubb hyr varje år en buss och erbjuder sina 30 mest aktiva medlemmar en resa till hästfesten i Stockholm. Årets resa till nya Friends Arena är redan bokad och klar. Förhoppningsvis kommer också klubben mest kända medlem, Charlotte Haid Bondergaard, att vara med.

(Bilden: Poppis med mässa. Mässan är en av höjdpunkterna för resan till SIHS. Här idolträff med Patrik Kittel. Fr v Jonas Zettervall, Elvira Brask, Tim Zettervall och Alma Gärtner.)

I en värld där ideellt arbete får svårare och svårare att engagera människor vänder Insjöns Ridklubb trenden. De arbetar också aktivt med att ge tillbaka till sina medlemmar.
– Resan till SIHS är en belöning för allt hårt arbete som våra medlemmar lägger ner. Och det är speciellt kul att uppleva evenemanget tillsammans på det här sättet, säger Louise Tysklind, ungdomsledare och kassör från Insjöns Ridklubb.
– Vi har en aktiv Western-avdelning i klubben och en annan del som sysslar mer med dressyr. Det här är ett jättebra tillfälle för de två grupperna att träffas.

Varje år hyr klubben en buss och bokar 40 biljetter till SIHS. 30 av biljetterna går till de medlemmar som samlat ihop flest poäng genom hur mycket de har bidragit med sitt ideella arbete under året. Fem biljetter lottas ut bland alla som på något sätt bidragit under året och de resterande fem biljetterna går att köpa för den som inte fick någon av de övriga biljetterna.
– Anläggningen kostar och vi behöver göra mycket för att få driften att gå runt. Vi inventerar butiker i närområdet, säljer korv vid olika företagsevent och mycket annat, fortsätter Louise.

 

4. Lotta lakanHejarklack. Den dressyrintresserade klubben glömmer inte bort hemmaryttaren Charlotte Haid Bondergaard. Hejarklacken har förberett sig på hemmaplan.

Ett av målen med resan är också att agera hejarklack för hemmaryttaren Charlotte Haid Bondergaard, känd från tv-serien Ryttareliten. Dressyrryttaren växte upp och lärde sig att rida på Insjöns barnverksamhet. Charlotte har fortfarande kontakt med sin moderklubb och håller speciellt barn- och ungdomsverksamheten varmt om hjärtat.

Förra året bestämde sig klubben för att göra något nytt och använde bussresan ner till Stockholm till att arbeta med föreningens verksamhetsidé.
– Vi bad alla att skriva ner nya idéer till verksamheten. Styrelsen fick på det här sättet in en hel bunt med idéer och material från en grupp som var en bra blandning av våra medlemmar. Om vi hade kallat till möte för att göra detta hade vi aldrig fått in så många svar eller deltagare. Vi kunde också få bidrag från Sisu Idrottsutbildarna för bussresan på det här sättet, säger Louise.

1. Verksamhetside 2 storNytta med nöje. Bussresan används till klubbarbete. Här skissar Ellen Norberg och Victoria Rosén på verksamhetsidéer. Genom arbete så kunde klubben få bidrag från Sisu Idrottsutbildarna för bussresan.

Utöver lördagens showföreställning är en av höjdpunkterna på resan ridsportmässan. För att hinna gå så länge som möjligt på mässan går bussen från Insjön redan tidigt på lördagsmorgonen.

>> HÄR kan du läsa mer om vad Insjöns Ridklubb betytt för Charlotte Haid Bondergaard.

5. IRK-loggaFAKTA
Insjöns Ridklubb startade 1991. Föreningen har ca 170 medlemmar.
Ridklubben är inget traditionellt stall utan en ridanläggning dit medlemmarna kommer med egna hästar.
Verksamhet: Utöver träningar och aktiviteter för medlemmarna så driver klubben en ridskola i en liten skala för bygdens barn och ungdomar ska få möjlighet att lära sig att rida. Medlemmarna lånar ut sina privata hästar till ridskoleverksamheten.
På detta sätt lärde sig dressyrryttaren Charlotte Haid Bondergaard att rida när hon växte upp som en hängiven medlem i Insjöns Ridklubb.
Hemsida: http://www6.idrottonline.se/InsjonsRK-Ridsport/