Så hittar vi shownummer i världsklass - Sweden International Horse Show

Så hittar vi shownummer i världsklass

  0 Comments

Vi som arbetar med Sweden International Horse Show har under åren bjudit er i publiken på världsstjärnor som Pignon, Lorenzo och Alizée med flera. Men var hittar vi nya internationella showartister som håller världsklas, som till exempel Alma Vaquera?

När jag började arbeta tillsammans med min föregångare Mats Mellberg och vår show designer Owe Sandström, hade jag inte klart för mig att det var så svårt att hitta de ”rätta” artisterna för Sweden International Horse Show.
Att hitta våra internationella shownummer är nu en av de mest spännande delarna i min roll som show director.

För att få inspiration och idéer, besöker vi andra hästshower. Det finns även en mässa för shownummer med hästtema, ”MISEC”, som arrangeras varje år i januari i samband med Cheval Passion i Avignon, Frankrike. Här visar nya lovande hästartister upp sig och här har vi hittat stjärnor som Lorenzo och Alizée.
Det finns hur många nummer som helst, dramatiska eller komiska. Men vi vet att era krav är höga, vi vill bara ha artister som är unika och har ett gott horsemanship.

Många av artisterna som kommer till oss, får hjälp att utveckla sina nummer av vår show designer Owe Sandström. Även om de är etablerade världsstjärnor, har inte många uppträtt på en så stor arena och inför 12 000 i publiken förut.  

På våren 2018 såg vi ytterligare ett ”garrocha pole riding”-nummer, ett klassiskt sydeuropeiskt nummer som vi har sett många gånger förut. Men denna gång var det något spännande och annorlunda. Det var inte på traditionellt sätt att det var män som gjorde detta nummer. Nu var det två unga tjejer – Isaora och Jezabel Marques (bilden ovan), endast 15 och 18 år gamla. Vi slog till direkt och bjöd in dem till 2018 års show!

Att sedan stå där på fredagskvällen vid ringside och känna den förväntan som finns hos er i publiken när vi presenterar årets första internationella shownummer ”Alma Vaquera” var nervöst. Efter nio minuter fick vi bekräftelse på att vi gjort rätt val.
10 000 ställer sig upp och ger tjejerna stående ovationer!

Där och då blev ”Alma Vaquera” nya världsartister och de bokades direkt till Equitana, Tyskland, kommande mars.

Vi fortsätter att leta efter nästa stjärna…

Välkomna till årets show!
Tobias Mattsson, show director