Stephanies sköna revansch - Sweden International Horse Show

Stephanies sköna revansch

  0 Comments

Stephanie Holmén fick sin revansch. I fjol snodde chefen Peder Fredricson vinnarbilen i Volkswagen Cup, 150-hoppning, under Sweden International Horse Show. Stephanie var då tvåa. Nu blev det omvänd ordning.

Redan innan Peder passerade mållinjen med Hansson WL visste Stephanie.
– När Peder var i luften såg jag att tiden inte skulle räcka för att slå mig.
Stephanie tittade på några ryttare till.
– Men så kom jag på att jag inte ville ta in ”Sparven” till prisutdelning, så här dagen före en Grand Prix. Hon är rätt nervig. Min nya häst ville jag inte heller ta in och kanske skrämma. Så jag fick låna Peders hingst Crusader Ice och fick springa till stallet.

När hon kom tillbaka fick hon den glada överraskningen att hon fortfarande var i ledningen.
– Både jag och ”Sparven” har utvecklats under det senaste året. Jag kan på ett säkrare sätt rida fort med henne nu, analyserade hon.

– Jag har världens bästa hästjobb. Det är ingen tvekan om det. Peder och Lisen och Astrid Ohlin betyder allt för mig i mitt hästliv.
Lite orolig är hon inför söndagens Grand Prix.
– Det är ovant att rida så här fort dagen före en Grand Prix, förklarade hon. Jag vet inte riktigt hur hon reagerar.

Det var total svensk dominans i denna tidshoppning. Svenskarna susade fram och alla ville slå alla. På tredjeplats landade Petronella Andersson, på visit hemma i Sverige från Bryssel, med Eclatant. Fyra var Jonna Ekberg, jobbarkompis med Petronella i Belgien hos Stephex Stables. Båda tjejerna rider hur bra som helst.
– Jag trivs så bra i Belgien och har fina hästar just nu. Det betyder allt för mig, sa Jonna.

Resultat