Toppryttaren kommer tillbaka! - Sweden International Horse Show

Toppryttaren kommer tillbaka!

  0 Comments

Ben Maher, engelsk toppryttare som under året bland annat tagit EM-silver och vunnit Global Champions Tour, kommer tillbaka till Friends Arena och Sweden International Horse Show. Det kan sportchef Malin Baryard Johnsson avslöja.

Förra veckan var jag i New York och tävlade i Longines Global Champions Tour. På plats hann jag prata med en av de absolut bästa ryttarna i världen just nu, engelsmannen Ben Maher. Ni ser honom på bilden ovan på Steffano Grazzis bild från New York.

Årets EM-silvermedaljör Ben Maher vann GCT i New York, och dessutom hela serien Global Champions Tour efter 18 tuffa omgångar av tävlingar på toppnivå. Nu har han tackat ja till att komma till Friends Arena.

Till dressyren börjar inbjudningarna snart gå ut. Världsrankingen är klar. Regerande EM-mästarinnan och dressyrdrottningen Isabell Werth ligger etta, tvåa och nia på dressyrens världsranking nu i början på oktober, och hon kommer till Friends Arena och Saab Top 10 Dressage.

I dressyren samarbetar jag med Patrik Kittel i kontakten med ryttarna, eftersom han träffar dem på tävling var och varannan helg. Vilka ytterligare nio ryttare som gör Isabell Werth sällskap ser vi fram emot att berätta inom de närmaste veckorna.

Kuskarna, som gör upp om världscuppoäng under SIHS, bjuds in via det internationella ridsportförbundet, FEI. Totalt blir det sex kuskar och vi vet att det kommer gå undan när de kämpar om åtråvärda poäng.

I fälttävlan kommer det att bli en spännande kamp där de tre länder som tog lagmedaljer på EM – Tyskland, England och Sverige, kommer att göra upp. Vi siktar på svensk revansch i Friends Arena!

Kval till islandshästarnas världscup i tölt pågår för fullt och även där vet vi snart vilka ekipage som kommer till start under SIHS.

Malin Baryard – Johnsson, Sportchef SIHS